5+1 ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου crop top

Φέτος το καλοκαίρι η μόδα υμνεί τα 90s και επαναφέρει τάσεις και στυλ που είχαμε ξεχάσει για τουλάχιστον 20 χρόνια. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής, τα crop tops!

Αυτή λοιπόν η μόδα σου προσφέρει μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τα παλιά φανελάκια που κρατάς στην ντουλάπα σου γιατί σου φαίνονται παλιά, και να τα μεταποιήσεις ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου crop top!

Ξεκινώντας με τον πρώτο τρόπο του οποίου το αποτέλεσμα τον κάνει να φαίνεται περίπλοκος(αλλα δεν είναι), το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις το παλιό σου φανελάκι και στην μέση του υφάσματος να κόψεις με κάθετα πολύ λεπτά κρόσια περιμετρικά της μπλούζας σε όλο το εύρος με ένα ψαλίδι. Μόλις κάνεις αυτό το βήμα ξεκίνα να δένεις κόμπους τα κρόσια δυο-δυο. Αφού κάνεις αυτήν την κίνηση σε όλη την μπλούζα και φτάσεις πάλι στον πρώτο κόμπο, ξεκίνα να κάνεις το ίδιο. Επανέλαβε την διαδικασία μέχρι να δημιουργήσεις αλεπάλληλες σειρές από κόμπους, ώστε το ύφασμα από τα κρόσια να έχει κοντύνει τόσο, ώστε να μην μπορείς να κάνεις άλλους κόμπους.

Στην περίπτωση που το φανελάκι σου δεν έχει ραντάκι αλλά μανίκια τότε μπορείς να το μετατρέψεις σε ραντάκι αλλά και να το κοντύνεις κόβωντας στα κατάλληλα σημεία. Κόψε σε σχήμα χαμόγελου περιμετρικά από την περιοχή του λαίμού της μπλούζας. Το πόσο θα κόψεις εξαρτάται από σένα. Εφόσον όμως θα κοντύνεις το μπλουζάκι σου καλό είναι να μην το κόψεις πολύ κι από πάνω. Ύστερα ξεκίνα να κόβεις τα μανίκια έχοντας σαν οδηγό την ραφη. Φρόντισε δηλαδή να κόβεις σχεδόν παράλληλα με αυτή στην απόσταση που θες για να δημιουργήσεις το επιθυμητό άνοιγμα. Στην μέση περίπου της μπλούζας άρχισε να κόβεις περιμετρικά από την μπούζα και μόλις φτάσεις στο μπροστινό της μέρος άφησε από την αριστέρη και δεξιά πλευρά δυο επιφάνειες υφάσματος που να μοιάζουν με τρίγωνα. Φόρα το crop top σου και δέσε τα δύο «τρίγωνα» μεταξύ τους.

Αν θες να δημιουργήσεις ένα crop top με ντεκολτέ, τότε δώσε προσοχή στις παρακάτων οδηγίες. Ξεκίνα από το πίσω μέρος της μπλούζας, και κόψε όλη την επιφάνεια του υφάσματος μέχρι την μέση. Στην συνέχεια κόψε κάθετα  το μπροστινό μέρος της μπλούζας μέχρι να ανοίξει στην μέση. Μέχρι στιγμής η μπλούζα σου μοιάζει με περίεργο γιλέκο. Φόρα το και στην συνέχεια σταύρωσε τις δύο λωρίδες υφάσματος και δέστες πίσω. Στο μπροστινό μέρος το ντεκολτέ σου θα έχει ένα βαθύ V, το οποίο όμως θα απολήγει προς τα πάνω, από την μία και από την άλλη πλευρά, σε τετράγωνα. Κρύψε τις γωνίες όσο θές προς τα μέσα και ύστερα ράψτες για να εξομαλύνεις το σχήμα του V ή κόψτες προσεκτικά

Τα κρόσια είναι στην μόδα φέτος όσο και τα crop tops. Για να δώσεις στο ρούχο σου ενα πιο bohemian στυλ, πάρε το ψαλίδι και ξεκίνα να κόβεις κάθετα λεπτές λεπτές λωρίδες από την μέση της μπλούζας μέχρι κάτω. Άσε τα κρόσια ελεύθερα, χωρίς να τα δέσεις.

Πάρε το παλιό σου φανελάκι κόψε τα μανίκια και τον λαιμό περιμετρικά όσο θες ακολουθώντας τις ραφές και στην συνέχεια κόψε το κάτω μέρος για να σχηματίσεις ένα ανάποδο χαμόγελο. Τέλος κόψε το πίσω μέρος της μπλούζας μέχρι την μέση, και βρες ένα μικρό κομμάτι υφάσματος για να το περάσεις από τα ραντάκια που δημιούργησες και να κάνεις ένα μικρό φιογκάκι.

Τέλος, αν έχεις ένα παλιό μπλουζάκι με ραντάκια που δεν το φοράς, κόψε το κάτω μέρος του οριζόντια από την μέση και κάτω για να το κοντύνεις και στην συνέχεια κόψε προσεκτικά ένα τρίγωνο στην μέση που η κορυφή του θα είναι στο κέντρο.

 

2 σκέψεις σχετικά με το “5+1 ιδέες για να φτιάξεις το δικό σου crop top

  1. Reblogged στις με τα ματια της κουκουβαγιας και σχολίασε
    Φέτος το καλοκαίρι η μόδα υμνεί τα 90s και επαναφέρει τάσεις και στυλ που είχαμε ξεχάσει για τουλάχιστον 20 χρόνια. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής, τα crop tops!

    Αυτή λοιπόν η μόδα σου προσφέρει μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσεις τα παλιά φανελάκια που κρατάς στην ντουλάπα σου γιατί σου φαίνονται παλιά, και να τα μεταποιήσεις ώστε να δημιουργήσεις το δικό σου crop top!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε