It’s time for quiet…

Sleepers, 1996

Sleepers, 1996

Summary:Μετά απο μια φάρσα που πήγε στραβά, μια παρέα αγοριών καταδικάζεται σε εγκλεισμό σε αναμορφωτήριο ανηλίκων όπου κακοποιούνται βάναυσα. 10 χρόνια μετά, ως ενήλικες, έχουν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους.

Fun facts: 

1.Ο συγγραφέας του έργου, Lorenzo Carcaterra, υποστήριξε ότι η ιστορία είναι αληθινή και συνέβη όταν ήταν παιδί. Οι αρχές, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, ερεύνησαν όλα τα αρχεία για πιθανά περιστατικά παρενόχλησης την εποχή που ο Carcaterra ήταν μικρός και δεν βρήκαν τίποτα. Σήμερα το έργο θεωρείται 100% φανταστικής ιστορίας.

2.Ο Kevin Bacon, παρά το γεγονός ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Robert Deniro και τον Dustin Hoffman στα γυρίσματα, επειδή οι ηθοποιοί είχαν άλλο πρόγραμμα γυρισμάτων.

3.Η Sandra Bullock πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο της Carol.

4.Το κωδικό όνομα Edmund που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες στην ταινία για να επικοινωνήσουν, προέρχεται από το όνομα Edmund Dantes από το κλασικό έργο «Ο κόμης Μοντε Κρίστος».

5.Οι Brad Renfro και Joe Perrino, φόρεσαν για τα γυρίσματα φακούς επαφής για να υποδυθούν τους Brad Pitt and Jason Patric όταν ήταν μικροί.

6.Ο Roger Eber χαρακτήρισε το φιλμ ομοφοβικό.

7.Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στην ψυχιατρική κλινική του Fairfield Hills, που βρίσκεται στο Newtown, CT. Με το πέρας των γυρισμάτων, το κτήριο περιήλθε στην περιουσία της πολιτείας.

Σχολιάστε