It’s easier to just be friends

Love me if you dare, 2003

Summary: Δύο άνθρωποι που γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία, ξεκινούν ένα παιχνίδι «dare or dare not» το οποίο διαρκεί για χρόνια και τους οδηγεί σε έναν έρωτα από τον οποίο κανένας από τους δύο δεν μπορεί να ξεφύγει.

Fun facts:

1.H σκηνή όπου οι δύο ερωτευμένοι κρατιούνται αγκαλιά και πέφτει πάνω τους τσιμέντο, γυρίστηκε χρησιμοποιώντας  χυμό μήλου.

2.Οι Marion Cotillard and Guillaume Canet ήταν καλοί φίλοι και γι αυτό υπήρχε τόσο έντονη χημεία μεταξύ τους στην ταινία.

3.Το 2007 οι δυο πρωταγωνιστές έγιναν και στην πραγματικότητα ζευγάρι και το 2011 έκαναν το πρώτο τους παιδί.

3.Όταν ο Julien βρισκόταν στο νεκροταφείο μια μέρα μετά την συνάντησή του με την Sophie με την οποία είχε να βρεθεί 10 χρόνια, φαντασιωνόταν ότι θα εμφανιζόταν μπροστά του και θα τραγουδούμε το «La Vie en Rose» της Edith Piaf. Η  Marion Cotillard (Sophie) θα κέρδιζε χρόνια αργότερα Academy Award για τον ρόλο της ως Piaf στην ταινία La Vie en Rose (2007).

4.Η ταινία είναι αφιερωμένη στους γονείς του Yann Samuell, Gerard and Sonia. Οι Gerard and Sonia, παραχώρησαν το σπίτι τους στον Yann Samuell, όσο έγραφε το σενάριο της ταινίας. Και οι δύο έχασαν την ζωή τους σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια εβδομάδα πριν την πρώτη προβολή της ταινίας.

5.Αφού υποδύθηκε την κόρη δύο Πολωνών μεταναστών στον ρόλο της Sophie Kowalsky, 10 χρόνια αργότερα η Marion Cotillard υποδύθηκε έναν άλλο χαρακτήρα ως Πολωνή μετανάστρια, στην ταινία The Immigrant (2013), με το όνομα Ewa Cybulska.

Σχολιάστε