Τι θα κάνω με το μπάνιο;

Αυτό είναι ένα εύλογο ερώτημα που πολλούς από εμάς προβληματίζει. Το μπάνιο είναι πάντα το πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού, παρουσιάζει τις συχνότερες φθορές εξαιτίας της υγρασίας και ότι χρειαστεί να αγοράσεις γι αυτό είναι πανάκριβο, από τα είδη υγιεινής μέχρι και τα μικροέπιπλα.

Λύση για φθηνά είδη υγιεινής μπορεί να μπορούμε να δώσουμε, αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι να προτείνουμε μικροτρικς μέσω των οποίων μπορείς να διακοσμήσεις το μπάνιο και να του δώσεις μια πιο όμορφη όψη.

Το πρώτο και κυριότερο που μπορείς να κάνεις για να ανανεώσεις τον χώρο είναι να βάψεις το μπάνιο. Θυμήσου όμως αυτό που είπαμε πριν. Η υγρασία αποτελεί πολύ κακή επίδραση για το χρώμα. Μην επιλέξεις κάτι έντονο. Φρόντισε να διαλέξεις ένα ανοιχτό χρώμα ήπιας έντασης. Το γκρί το, γαλάζιο και το λευκό είναι τα ιδανικότερα( για να δώσεις στο χώρο και λίγο βάθος).

Άσε τα μεγάλα έπιπλα που «κόβουν» και τοποθέτησε παντού μέσα στον χώρο μικρά ράφια για να τοποθετήσεις πετσέτες, προϊόντα καθημερινής φροντίδας αλλά και διακοσμητικά στοιχεία.

Χρησιμοποίησε για το υγρό σαπούνι σου κάποιο μπουκάλι που έχεις μέσα στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα πρσθέσεις στο μπάνιο σου στυλ και πρωτοτυπία.

Θέλεις κάτι να προσθέσεις στο άσπρο που ήδη έχει παντού το μπάνιο σου για να το κάνεις να έχει μεγαλύτερη χρωματική ποικιλία; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κομμάτια ελαφρόπετρας για να διακοσμήσεις την μπανιέρα. Κάνε μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα με πλακάκια για να ζητήσεις κομμάτια ελαφρόπετρας και το ειδικό υλικό για να τα κολλήσεις. Το κόστος είναι αρκετά μικρό σε σχέση με το αποτέλεσμα που θα έχεις.

Χρησιμοποίησε έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους. Αγόρασε μια κομψή ξύλινη διακοσμητική σκάλα για να κρεμάσεις τις πετσέτες σου και ψάθινα καλαθάκια για τα λοιπά αντικείμενα. Το ξύλο και το ανοιχτό καφέ χρώμα είναι για κάθε χώρο το μπαλαντέρ της διακόσμησης για να «γεμίσεις» τον χώρο με ποικιλία και στυλ.

Αν η οικονομική σου δυνατότητα σου επιτρέπει να αλλάξεις πλακάκια, προτίμησε την τάση του χρωματιστού μωσαϊκού, που αποτελεί από μόνη της ένα ισχυρό διακοσμητικό στοιχείο χωρίς να χρειάζεται να κάνεις πολλές και μεγάλες αλλαγές

 

 

 

Σχολιάστε