Ποιοι οδηγούν ασφαλέστερα; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Το τιμόνι είναι ίσως ένας από τους συχνότερους λόγους διαφωνίας μεταξύ ανδρών και γυναικών. Κανένα από τα δύο φύλα δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί ότι το αντίθετο φύλο είναι καλύτερο ή έστω εξίσου καλό στην οδήγηση.

Οι άνδρες χρησιμοποιούν το επιχείρημα του πάρκινγκ και υποστηρίζουν ότι έχουν καλύτερη αίσθηση του χώρου ενώ έχουν και καλύτερο προσανατολισμό όσον αφορά την διαδρομή ενώ οι γυναίκες υποστηρίζουν πως επειδή σέβονται περισσότερο τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τηρούν τα όρια ταχύτητας, οδηγούν με περισσότερη ασφάλεια.

Η συγκεκριμένη κόντρα δυστυχως δεν περιορίζεται σε μια χαλαρή διαφωνία ανάμεσα σε μια παρέα που κάνει χιούμορ. Περνά στους δρόμους και εκφράζεται με έντονη επιθετικότητα. Οι  άνδρες οδηγοί τα βάζουν με τις γυναίκες και θεωρούν ότι είναι πάντα η πηγή του προβλήματα γιατί «δεν το χούν» και τις στέλνουν με σεξιστικό ύφος στις κουζίνες τους και οι γυναίκες, οι οποίες έχουν καταλάβει αυτήν την ανδρική εμμονή σε περίπτωση λάθους πάντα υποστηρίζουν την αθωότητά τους αρνούμενες πιθανό λάθος γιατί οι άνδρες έχουν μάθει να κατηγορούν πάντα τις γυναίκες όταν πρόκειται για την οδήγηση.

Τελικά όμως ποιος οδηγεί καλύτερα;

Σύμφωνα με έρευνα της Automobile Association οι γυναίκες είναι καλύτερες στην οδήγηση από την άποψη ότι προκαλούν πολύ λιγότερα ατυχήματα σε σχέση με τους άνδρες. Πως γίνεται αυτό; Οι ανδρες έχουν παραπάνω τεστοστερόνη οπότε παίρνουν περισσότερα ρίσκα όταν οδηγούν ενώ τείνουν να είναι πιο επιθετικοί και πιο ανταγωνιστικοί γιατί έτσι ικανοποιήσουν τα προγονικά ένστικτά του πρωτεύοντος αρσενικού…

Για να εξισορροπήσουμε όμως λίγο τα πράγματα για τους αναγνώστες γένους αρσενικού θα αναφέρουμε ότι η ίδια έρευνα απέδειξε ότι μια γυναίκα έχει τις διπλάσιες πιθανότητες σε σχέση με έναν άνδρα να τρακάρει σε μια διασταύρωση…..

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s