Ιδέες για το μπαλκόνι

Όσο περνούν οι μέρες, αντιλαμβανόμαστε το καλοκαίρι να κάνει σιγά σιγά την εμφάνισή του με την ζέστη να αυξάνετε και τον οργανισμό μας να ζητά σιγά σιγά και πάλι παραλία!

Σε αυτές τις μέρες όπου τα νυχτερινά καλοκαίρια σηκώνουν ξενύχτι, το μπαλκόνι είναι ο χώρος που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την βραδυνή μας χαλάρωση με φίλους.

Είτε το μπαλκόνι σας είναι πολύ μικρό, είτε έχει περίεργο σχήμα και διάταξη, να είστε σίγουροι ότι οι παρακάτω ιδέες σας προσφέρουν μια βασική πηγή έμπνευσης για να βρείτε τους τρόπους να ξεπεράσετε αυτά τα προβλήματα και να δημιουργήσετε έναν κομψό και οικονομικό χώρο!

Ξεκινώντας λοιπόν, αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε είναι να αγοράσετε πολλές γλαστρούλες και φυτά. Με αυτό τον τρόπο δεν προσθέτε μόνο χρώμα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργείται και ένα μικροκλίμα δροσιάς στο μπαλκόνι σας. Όπου έχει πολλά φυτά, υπάρχει και περισσότερο οξυγόνο, οπότε και περισσότερη δροσιά, κάτι που είναι απαραίτητο το καλοκαίρι!

Αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό τότε μπορείτε να αγοράσετε από ένα ανθοπωλείο ειδικά στηρίγματα για να τοποθετήσετε τις γλάστρες σας από την έξω πλευρά των κιγκλιδωμάτων.

Αν το μπαλκόνι σας έχει έστω και μια πλευρά με τοίχο τότε μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε εκεί τα φυτά σας. καρφώστε στον τοίχο σας παλέτες και στην συνέχεια κρεμάστε από κει με ειδικά στηρίγματα που μπορείτε να βρείτε σε ανθοπωλεία τις γλάστρες σας:

Αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό σε μέγεθος φροντίστε να αγοράσετε έπιπλα εξωτερικών χώρων με το κατάλληλο μέγεθος. Προτιμήστε έναν μικροσκοπικό πάγκο που θα τον τοποθετήσετε στην γωνία του κιγκλιδώματος για να εξασφαλίσετε και χώρο για την στήριξη της πλάτης και στην συνέχεια, αν θέλετε να τον κάνετε πιο άνετο, τοποθετήστε μαξιλάρια. Ο συνδυασμός αυτός δεν εξασφαλίζει για σας μόνο χώρο αλλά και οικονομία.

Πέρα από την ιδέα για τη στήριξη της γλάστρας στον τοίχο, οι παλέτες αποτελούν μια συμφέρουσα και οικονομική λύση για την δημιουργία κατασκευών που ταιριάζουν στο μπαλκόνι σας:

Μπορείτε να τοποθρτήσετε την μία πάνω στην άλλη με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτονται στον τοίχο και ύστερα να τοποθετήσετε πάνω τεράστιες μαξιλάρες για να να δημιουργήσετε έναν άνετο καναπε:

Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε μια παλέτα για να της προσθέσετε στύλ και να φυτέψετε στους κενούς χώρους της κατασκευής της μυρωδικά και άλλα φυτά:

Όσον αφορά την διακόσμηση, μπορείτε να βρείτε στην αγορά καλάμια μπαμπού δεμένα σε σειρές, για να τα στολίσετε στα κάγκελα του μπαλκονιού σας για να δημιουργήσετε αίσθηση απομόνωσης:

Για να προσθέσετε φως και ρομαντισμό κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φαναράκια και να τα κρεμάσετε στο ταβάνι ή κυκλικά του μπαλκονιού στερεώνοντάς τα στον τοίχο:

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε φαναράκια από παλιά άδεια βάζα! Βάλτε μέσα ένα κεράκι και στερεώστε τα σπάγκο από τα κάγκελα του μπαλκονιού σας:

Θέλετε έναν οδηγό για το πως θα συνδυάσετε τις παραπάνω ιδέες; Μπορείτε να δείτε μερικές ιδέες ολοκληρωμένης διακόσμησης στο παρακάτω κολάζ:

Σχολιάστε