Πρωτότυπα Nerdoκοσμήματα!

Οι γυναίκες αγαπάμε τα κοσμήματα και όλες μας έχουμε τουλάχιστον ένα μεγάλο κουτί στο σπίτι που περιλαμβάνει μπλέγμενα σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κολιέ.

Δεν έχει σημασία αν είναι ακριβά ή feaux, σημασία έχει να είναι πρωτότυπα και να ταιριάζουν με το στύλ μας.

Πρόσφατα το μάτι μου έπεσε σε ιδιαίτερες περιπτώσεις κοσμημάτων, που ξεπερνούν τα σχέδια και τα στυλ που έχουμε συνηθίσει επειδή αντλούν την θεματολογία τους από αγαπημένες geek σειρές και ταινίες, αλλά και από επιστημονικές ωρολογίες ή μεταβλητές που μας γυρνούν πίσω στα μαθηματικά μας χρόνια, όταν προσπαθούσαμε να καταλάβουμε την άλγεβρα και την φυσική.

Ιδού λοιπόν μερικά από τα κοσμήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον:

Τα παρακάτω κολιέ περιλαμβάνουν τα ψηφία της σταθεράς Π: 3.14159265 κλπ κλπ…

Γνωρίζουμε ότι η φωνή μας παράγει συγκεκριμένα κύματα ήχου τα οποία μπορούμε να διακρίνουμε πως φαίνονται ακόμη και με ένα απλό πρόγραμμα υπολογιστή. Το παρακάτω κολιέ έχει σχήμα ανάλογο με το σχήμα που έχει το ηχητικό κύμα της φωνής κάποιου όταν λέει » σ’ αγαπώ»

To παρακάτω κολιέ γράφει «Ι am made of star stuff»( Είμαι από αστρικό υλικό), σε κώδικα αμινοξέων

Τι θα λέγατε για ένα βραχιόλι που εχει αποτυπωμένο πάνω του τον περιοδικό πίνακα της χημείας;

Σκουλαρίκια που έχουν το σχήμα της έλικας του DNA

Ένα κολιέ που θά λάτρευε ένας χημικός! Τα σχήματα απεικονίζουν ουσίες που έχουμε στο σώμα μας: την σεροτονίνη που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της χαράς και της ικανοποίησης, την ντοπαμίνη στην οποία οφείλουμε τα αισθήματα της αγάπης και του πάθους, και την ουσία ακετυλοχολίνη η παραγωγή της οποίας μας ωθεί να μαθαίνουμε, να απομνημονεύουμε και να ονειρευόμαστε!

Πως θα σου φαινόταν αν κρεμούσες από τον λαιμό σου το ηλιακό μας σύστημα;

Συνήθως δύο αχώριστες φίλες φορούν ίδιο κολιέ όπου ή μία έχει το ένα κομμάτι μιας καρδούλας και η άλλη το άλλο… Σε αυτήν  την περίπτωση τα δύο αυτά κοσμήματα ταιριάζουν επειδή σχηματίζουν ένα ζευγάρι DNA- RNA!

Ας αφήσουμε όμως τις θετικές επιστήμες για να δούμε μια άλλη ομάδα κοσμημάτων που θα κεντρίσει περισσότερο την προσοχή, κι αυτήν δεν είναι άλλη από τα κοσμήματα που είναι εμπνευσμένα από ταινίες, αγαπημένες σειρές ή ακόμη και βιντεοπαιχνίδια!

Αν έπαιζες μικρή playstation τότε σίγουρα έχεις κάπου καταχωμένο ένα χειριστήριο και σίγουρα θα ήθελες να κρεμάσεις ένα τέτοιο κόσμημα στο λαιμό σου σαν true gamer!

Θυμόσαστε το pack man; Αν όχι να ένα μικρό reminderπου σίγουρα θα πήγαινε με πολλά outfits!

Το άγρυπνο μάτι του Σάουρον από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών στον λαιμό σου

«Live long and prosper» move, στο κολιέ σου!

Κοσμήματα με τους χαρακτήρες των Starwars!

Sailormoon necklace!

Το φωτεινό κολιέ της Γκαλάντριελ από τον άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο θάλαμος με τον οποίο ταξιδεύει στον χρόνο ο Dr Who

Σκουλαρίκια από τον οίκο των Lanisters του Game of thrones και δαχτυλίδια με τα εμβλήματα των βασικών οικογενειών της σειράς!

Κάτι από τα πόκεμον… Παραδέξου ότι και συ έπαιζες game boy κάποτε…

Δαχτυλίδια με τα εμβλήματα των ομάδων του Χόγκουαρτς από τις ταινίες του Χάρι Πότερ

Μπορείς να βρεις όλα τα κοσμήματα που παρουσιάζονται στο άρθρο στα παρακάτω links. Αντλήθηκαν από τους παρακάτω ιστοτόπους:

  • etsy.com
  • rqb-laboratory.com
  • io9.com

 

 

 

 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Πρωτότυπα Nerdoκοσμήματα!

Σχολιάστε