Σαουδική Αραβία : Το πραγματικό Ισλαμικό Κράτος

Τις τελευταίες μέρες , επικρατεί ένας πανικός λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων των τζιχαντιστών σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και όλοι σοκαριζόμαστε από τους συνεχείς αποκεφαλισμούς και τις εκτελέσεις που το Ισλαμικό Κράτος συνεχώς διαπράττει.

Αυτό που φαίνεται να ξεχνάμε όμως, είναι το πραγματικό Ισλαμικό Κράτος το οποίο μάλιστα υπάρχει με την άδεια σχεδόν όλων των χωρών και αποτελεί και ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ.

Η Σαουδική Αραβία, είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκε με τις ευχές της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για να επαναστατήσει εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ονομάστηκε Σαουδική λόγω της δυναστείας Σαούντ που την κυβερνούν, όρος που ταυτόχρονα υποδηλώνει, ότι οτιδήποτε είναι στα όρια της χώρας αυτής ανήκει στους Σαούντ.

Η σημαία της Σαουδικής Αραβίας αναγράφει πάνω τους εξής στίχους από το Κοράνι :

«..Δεν υπάρχει κανείς Θεός πάρα μονάχα ο Αλλάχ  και ο Μοχάμεντ είναι ο αγγελιοφόρος του Αλλάχ…»

Κατά διόλου τυχαία σύμπτωση, η Αλ Κάιντα, αλλά και το Ισλαμικό Κράτος έχουν ακριβώς τους ίδιους στίχους στη σημαία τους.

Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Ισλαμικό Κράτος;

Οι μοναδικές διαφορές είναι ότι η Σαουδική Αραβία είναι αναγνωρισμένο κράτος και μέλος του ΟΗΕ, και δεν κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις. Εμμέσως όμως, τις προκαλεί, καθώς χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος για να αποτελέσει αντίβαρο στη χρηματοδότηση ομάδων από το Ιράν που υποστηρίζουν αντίπαλα δόγματα (σουνίτες – σιίτες). Τα πιο πολλά μέλη του Ισλαμικού Κράτους, είναι Σαουδάραβες και Τυνήσιοι και επί της ουσίας η ζωή τους, δεν είναι διόλου διαφορετική απ’ότι στην πατρίδα τους με εξαίρεση ότι πλέον δέχονται βομβαρδισμούς.

Η νομοθεσία της Σ.Αραβίας είναι ο ισλαμικός νόμος , η Σαρία , που αναγράφεται στο Κοράνι. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, οι γυναίκες απαγορεύεται να ψηφίζουν και να οδηγούν ή να κυκλοφορούν μόνες. Σε περίπτωση βιασμού μίας γυναίκας πρέπει να υπάρχουν 3 άντρες μάρτυρες που να επιβεβαιώσουν τον βιασμό της, ειδάλλως η γυναίκα καταδικάζεται.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας γυναίκας που βιάστηκε αρχικά από 3 άνδρες και μετά άλλοι 3 χίμηξαν για να συμμετάσχουν στο βιασμό. Επειδή κυκλοφορούσε μόνη της , η γυναίκα κατέληξε να καταδικαστεί σε θάνατο δια λιθοβολισμού διότι προκάλεσε κυκλοφορώντας μόνη της. Μάλιστα πέρα από την τιμωρία που της επιβλήθηκε, καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό χωρίς την λήψη παυσίπονων φαρμάκων, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος που διέπραξε.

Σε αντίστοιχο περιστατικό, μια γυναίκα καταδικάστηκε σε αποκεφαλισμό στη μέση του δρόμου για παρόμοιες κατηγορίες.

Από τη μεριά του το Υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας υπερασπίστηκε τη συγκεκριμένη πρακτική, επισημαίνοντας ότι «αποκαταστάθηκε η ασφάλεια» και «αποδόθηκε Δικαιοσύνη».

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο δημόσιος αποκεφαλισμός αποτρέπει τους πολίτες από το να προβαίνουν σε παραβατικές ενέργειες, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα της ασφάλειας.

«Η ποινή επιβάλει τη βούληση του Θεού ενάντια σε όλους εκείνους που επιτίθενται κατά αθώων και χύνουν το αίμα τους. Η κυβέρνηση προειδοποιεί όλους αυτούς που ετοιμάζονται να διαπράξουν παρόμοια εγκλήματα πως θα έρθουν αντιμέτωποι με την τιμωρία που τους αξίζει» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Για αυτό το λόγο όλες οι εκτελέσεις γίνονται δημόσια , για παραδειγματισμό.

Μάλιστα, η Σ.Αραβία προχώρησε ένα βήμα παραπάνω από το Ισλαμικό Κράτος. Πέρα από τα νόμιμα βασανιστήρια που επιβάλλονται στις γυναίκες πλέον, οι Σαουδάραβες μπορούνε να τις φάνε κιόλας βάση νόμου, σε περίπτωση που είναι πολύ πεινασμένοι. Ο μουφτής ανέφερε ότι το πρότεινε, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί ακόμα σαν ισλαμική οδηγία (φάτβα), όταν όμως κάτι τέτοιο ανακοινώνεται από τον ανώτατο δικαστή μιας χώρας, αυτό αρκεί για να καταδείξει τα επίπεδα του πολιτισμού της.

Προφανώς για όλα αυτά δεν υπάρχει ιδιαίτερη διεθνής κατακραυγή καθώς η Σαουδική Αραβία παρέχει το πετρέλαιο στις ανεπτυγμένες χώρες.

Επίσης, όσον αφορά τα δικαιώματα των ξένων εργαζομένων εκεί , αυτά παύουν να ισχύουν καθώς όποιος μπαίνει στη χώρα είναι ιδιοκτησία του οίκου των Σαούντ. Για την είσοδο του στην Σαουδική Αραβία, ένας αλλοδαπος πρέπει να υπογράψει ότι δίνει την άδεια στον Οίκο των Σαούντ να του πάρει το κεφάλι, σε περίπτωση που έχει στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό ή ναρκωτικά.

Κι η βιαιότητα δεν σταματά απλά εκεί.

Χαρακτηριστικά βίντεο δείχνουν το μέγεθος κακοποίησης οικιακών βοηθών από τους αφέντες τους με μαστίγια και με πολλούς άλλους σαδιστικούς τρόπους.

Μία Ινδονήσια αποκεφαλίστηκε δημοσίως, επειδή η 54 χρονη σκότωσε την γυναίκα του αφέντη της μην αντέχοντας τους απανωτούς βιασμούς. Καταδικάστηκε σε θάνατο με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς υπεράσπιση. Στη συνέχεια κρεμάσαν το πτώμα της από ένα ελικόπτερο  για να παραδειγματιστούν όλοι οι πολίτες.

Μάλιστα λόγω της μεγάλης ζήτησης δημίων, η Σ.Αραβία , ανακοίνωσε την δημιουργία 8 νέων θέσεων για το επάγγελμα μιας και οι ανάγκες είναι μεγάλες. Οι δήμιοι μάλιστα περηφανεύονται για το επάγγελμα το οποίο έχει ιδιαίτερο κοινωνικό status αφού έχουν την πεποίθηση ότι εκτελούν το νόμο του θεού.

Εντέλει, το να γράψω τον αριθμό ανθρωπιστικών εγκλημάτων που αυτή η χώρα διαπράττει κάθε μέρα δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Το πραγματικό ερώτημα είναι το εξής:

Εφόσον μας σοκάρει το Ισλαμικό Κράτος και αντιλαμβανόμαστε την επικινδυνότητα της ύπαρξης και της ανάπτυξής του, πώς γίνεται να έχουμε πλήρη άγνοια για μία χώρα που είναι ακριβώς δίπλα του και το χρηματοδοτεί διαπράττοντας μάλιστα πολύ χειρότερα εγκλήματα απέναντι σε ανθρώπους;

Μήπως απλά μας όλο αυτό το σοκ οφείλεται στο γεγονός ότι οι αποκεφαλισμοί του ΙΚ προβάλλονται στα ΜΜΕ, ενώ της Σ.Αραβίας όχι;

Δεν ειναι τυχαίο άλλωστε που στη Σ.Αραβία, απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση αποκεφαλισμών….

Πώς μπορούμε να λέμε για την τρομοκρατία του ΙΚ , όταν υπάρχει ένα νομιμότατο και αναγνωρισμένο κράτος που διαπράττει τα ίδια εγκλήματα ;

Οι κυβερνήσεις δυστυχώς για λόγους συμφερόντων, ασκούν τις κοντόφθαλμες μικροπολιτικές τους και μέχρι να αποφασίσουν να προχωρήσουν για πρώτη φορά ένα βήμα πιο πέρα, δεν μπορούμε να πετύχουμε να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο δίκαιος ή τουλάχιστον στοιχειωδώς ανθρώπινος…

Μέχρι τότε η εταιριοκρατία και η απληστία θα βασιλεύουν στον ίδιο θρόνο με την τρομοκρατία και τις αγριότητες των Σαούντ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s