Fire walk with me

Twin Peaks, Fire Fire walk with me

Twin Peaks-Fire walk with me, 1992

Summary: Η ταινία αποτελεί prequel της σειράς Twin Peaks η οποία έχει ως βασικό θέμα της την εξιχνίαση του φόνου της Laura Palmer η οποία αποτελεί μέρος του σχεδίου ενός κατά συρροήν δολοφόνου. Η ταινία αφορά την ζωή της Laura Palmer και τα μυστήρια που δένονται με αυτήν λίγο πριν να βρει τραγικό θάνατο.

Fun facts:

1.Ο Dale Cooper, ο χαρακτήρας που στην σειρά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και ηγείται της έρευνας για την εξιχνίαση του φόνου της Laura Palmer στο Twin Peaks, εμφανίζεται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα στην ταινία. Ο David Lynch, σκηνοθέτης της σειράς αλλά και της ταινίας, σχεδίαζε ο ρόλος του Dale να είναι μεγαλύτερος στην ταινία αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή ο ηθοποιός που υποδυόταν τον χαρακτήρα, Kyle MacLachlan φοβόταν ότι θα ταυτιστεί με τον ρόλο από το κοινό και αυτό μπορεί να τον βλάψει σε μελλοντικές δουλειές. Αρχικά δεν ήθελε να συμμετάσχει στην ταινία αλλά τελικά δέχτηκε με την προϋπόθεση ότι το κομμάτι που θα παίξει θα είναι μικρό και δεν θα αποτελεί βασικό χαρακτήρα της πλοκής.

Twin Peaks- Fire Fire walk with me

2.H Lara Flynn Boyle που στην σειρά υποδυόταν την Donna, δεν έπαιξε στην ταινία και οι φήμες λένε ότι αυτό συνέβη επειδή δεν ήθελε να γυρίσει τις γυμνές σκηνές.

3.Η πόλη στην οποία κατευθύνονται οι detectives για να εξιχνιάσουν το έγκλημα είναι η Deer Meadow και αποτελεί το ακριβώς αντίθετο από την πόλη του Twin Peaks όπου διαδραματίζεται η σειρά. Στο Twin Peaks οι άνθρωποι είναι καλοί, φιλόξενοι, χαμογελαστοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν. Ο Dale γίνεται άμεσα αποδεκτός από τις τοπικές αρχές οι οποίες απαρτίζονται από καλούς τίμιους και αγαθούς ανθρώπους. Στην ταινία όμως, στην πόλη του Deer Meadow, οι άνθρωποι είναι αγενείς το περιβάλλον παρακμιακό και οι αστυνομικοί διεφθαρμένοι και αδιάφοροι για την απόδοση δικαιοσύνης.

4.Ο David Lynch έκανε αυτό το prequel επειδή δεν ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το Twin Peaks όπως ο ίδιος δήλωσε. Θεώρησε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να αναλύσει περισσότερο τον χαρακτήρα της Laura Palmer καθώς επίσης και τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατος της.

Twin Peaks- Fire,fire walk with me

5.Πολλοί fans διαμαρτυρήθηκαν ότι τόσο η σειρά όσο και η ταινία, αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα σε πολύ βασικά σημεία της πλοκής. Αυτο συμβαίνει γιατί η ταινία δεν θα ήταν μία και μοναδική. Ο αρχικός σκοπός ήταν να γυριστούν κι άλλες ταινίες με τα χρήματα από την πρώτη ταινία. Δυστυχώς όμως το Fire walk with me δεν απέφερε πολλά κέρδη οπότε και τα γυρίσματα των υπόλοιπων ταινιών ματαιώθηκαν. Όπως όμως έχει ανακοινωθεί, το 2017 θα γυριστεί η τρίτη season του Twin Peaks η οποία θα αποτελείται από 14 επεισόδια και θα παίζουν οι ίδιοι ηθοποιοί υποδυόμενοι τους χαρακτήρες τους 25 χρόνια μετά.

Twin Peaks- Fire,fire walk with me

Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν ότι αυτό ήταν ήδη προγραμματισμένο από τον David Lynch γιατί η σειρά ολοκληρώνεται με μια σκηνή στην οποία η εγκλωβισμένη στο black lodge Laura Palmer, λέει στον Dale «see you again in 25 years». Όπως και να χει οι fans θα πάρουν λείαν συντόμως τις απαντήσεις τους.

6.Στην αρχή της ταινίας υπάρχει μια σκηνή στην οποία ο Dale βρίσκεται σε δυο μέρη ταυτόχρονα. Εντός του γραφείου και εκτός αυτού, όπου η εξωτερική κάμερα του κτηρίου τον καταγράφει να στέκεται σχεδόν ακίνητος. Η λήψη της κάμερας απεικονίζει τον Dale που βρίσκεται στο Black Lodge( τελευταίο επεισόδιο της σειράς) ο οποίος προσπαθεί να επικοινωνήσει με τον Dale του παρελθόντος. Αυτό συμβαίνει γιατί στο lodge o χρόνος λειτουργεί πολύ διαφορετικά σε σχέση με την πραγματικότητα και δεν έχει συγκεκριμένη ροή.

Twin Peaks- Fire,fire walk with me

7.Ο όρος garmonbozia αναφέρεται στην ψυχική οδύνη που βιώνουν οι άνθρωποι όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και βάσανα. Από αυτήν την ενέργεια τρέφονταν τα δύο πνεύματα Bob και Mike στην σειρά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s