Σκέψεις πριν την Δευτέρα

image

Γεια σου. Είμαι η ……… Δεν θέλω κάτι, απλώς να σου μιλήσω. Θέλω να σου μιλήσω ενώ και οι δύο είμαστε πίσω από την ασφάλεια της οθόνης μας και μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς. Δεν χρειάζεται να παραδεχτείς τίποτα. Απλά άκουσε με για λίγο. Κοιτάξου στον καθρέφτη σου μια μέρα.

image

Μία από αυτές τις μέρες που είναι καρμπόν σαν όλες τις άλλες. Και πες μαζί μου «Είμαι αχάριστος. Αχάριστος και άδικος». Άνθρωπος εννοώ,μην βιαστείς να το πάρεις κάπως και κατηγορηθώ και για σεξισμό. Δεν εκτιμάς τους ανθρώπους που έχεις στην ζωή σου, δεν εκτιμάς αυτό που έχουν να σου δώσουν. Δεν εκτιμάς την ειλικρίνεια και την ευθύτητα γιατί είσαι δέσμιος του ναρκισσισμού σου και φοβάσαι να δεις. Θέλεις πάντα αυτο που δεν μπορείς να έχεις, θέλεις πάντα να είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι,να δείξεις κάτι άλλο από αυτό που είναι,να, να, να, να. Και στυλώνεις τα πόδια σαν το μουλάρι και δεν βλέπεις μπροστά σου.

image

Δεν βλέπεις τους φίλους σου,αυτούς που πραγματικά έχουν σημασία, δεν βλέπεις τον σύντροφο που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, δεν βλέπεις τους γονείς σου που κάθε μέρα της ζωής σου είναι εκεί και σε κρατάνε να μην πέσεις γιατί είσαι ένα άχρηστο βόδι, δεν βλέπεις τον άνθρωπο που σου μιλάει ευγενικά στην δουλειά σου, δεν βλέπεις οποιονδήποτε περνάει από την ζωή σου και σου συμπληρώνει τα κένα με μικρά πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς. Δεν εχεις καταλάβει ότι αυτή είναι η ουσία. Μια σύνθεση μικρών στιγμών που όλες μαζι ,αν καταφέρεις ποτέ να δεις αυτό που έχει σημασία, συναποτελούν την συνταγή της ευτυχίας.

image

Εκτίμησε τον άνθρωπο που είναι ντόμπρος, που δεν θα σου χαιδέψει τ’αυτιά. Εκτίμησε τον άνθρωπο που θα σου δείξει καλοσύνη. Εκτίμησε τον άνθρωπο που στην μουρτζούφλικη από την καθημερινότητα μούρη σου θα βάλει ένα χαμόγελο. Εκτίμησε τον άνθρωπο που θα σταθεί δίπλα σου σε όλες τις έντονες στιγμές σου,χαράς ή θλίψης. Εκτίμησε τον άνθρωπο που σε κάνει να σκέφτεσαι κάτι άλλο πέρα από την δική σου μίζερη ύπαρξη. Εκτίμησε την μάνα σου και τον πατέρα σου όποιοι και αν είναι.

image

Εκτίμησε τους φίλους σου. Βασικά, απλά εκτίμησε. Γιατί θα μπορούσες να μην έχεις τίποτα από όλα αυτά. Θα μπορούσες να τα χάσεις ανά πάσα στιγμή. Και τότε, χρυσούλι μου, θα καταλάβεις. Τροφή για σκέψη απλώς,δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Ξέρουμε ότι αύριο θα ξυπνήσεις το πρωί και όλα πάλι θα είναι δεδομένα. Και θα συνεχίσεις το κυνήγι για την ευτυχία κοιτώντας στα λάθος πραγματα.

Advertisements