Η μαγεία των σατανικών συμπτώσεων-vol.2

Amazing coincidences

Επειδή ένα μόνο άρθρο για τις σατανικές συμπτώσεις δεν είναι αρκετο και επειδή οι ιστορίες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον ξεπερνούν την εκατοντάδα, αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ακόμη ένα κείμενο στα παράξενα συμπτωματικά γεγονότα που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι μάλλον τίποτα δεν είμαι τυχαίο:

Δημιουργώντας έναν χαρακτήρα ο οποίος τελικά υπάρχει στην πραγματικότητα

Norman Mailer- Barbary Shore

Ο συγγραφέας Norman Mailer, όταν ξεκίνησε να γράφει το έργο  «Barbary Shore», δημιούργησε έναν χαρακτήρα δευτερεύουσας σημασίας ο οποίος ήταν κατάσκοπος. Όσο έγραφε, αυτός ο χαρακτήρας αποκτούσε όλο και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην πλοκή μέχρι που έγινε κεντρικός χαρακτήρας του έργου. Όταν ο συγγραφέας ολοκλήρωσε το βιβλίο του, έκαναν μια επίσκεψη στο κτήριο που έμενε, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας για την παράνομη μετανάστευση. Κατευθύνθηκαν στον όροφο ακριβώς πάνω από το διαμέρισμα  του συγγραφέα και συνέλαβαν τον Colonel Rudolf Abel, έναν Ρώσο μετανάστη στον οποίον απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία.

Βρίσκοντας αντικείμενα που φέρουν τα ονόματα των φίλων σου σε ξενοδοχεία

Irv Kupcine

Το 1953, ο δημοσιογράφος Irv Kupcine, έμεινε σε ένα ξενοδοχείο στο Λονδίνο για λίγες ημέρες. Εκεί είχε μεταβεί για να καλύψει την στέψη της βασιλισσας Ελισάβετ. Όταν άνοιξε το συρτάρι του κομοδίνου, βρήκε μέσα κάποια αντικείμενα που είχε ξεχάσει ο προηγούμενος επισκέπτης και τα οποία έφεραν ταμπελάκι με το όνομα Harry Hannin. Αυτό του κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς έτσι έλεγαν έναν πολύ καλό του φίλο ο οποίος ήταν και αστέρι του μπάσκετ με την ομάδα Harlem Globetrotters. Δυο μέρες αργότερα, και πριν προλάβει ο δημοσιογράφος να αναφέρει το οτιδήποτε στον φίλο του, εκείνος του έστειλε γράμμα για να του αναφέρει ότι κατά την διαμονή του σε ξενοδοχείο στο Παρίσι, βρήκε στο συρτάρι μία γραβάτα που έφερε πάνω ταμπελίτσα με το όνομα Kupcine!

Βρίσκοντας το βιβλίο της παιδικής σου ηλικίας

Anne Perrishimage

Η βραβευμένη με Νόμπελ συγγραφέας Anne Parrish, περιπλανιόταν την δεκαετία του 20 μαζί με τον σύζυγό της σε βιβλιοπωλεία του Παρισιού. Ενώ κοιτούσε βιβλία σε ένα από αυτά, έπεσε το βλέμμα της σε ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «Jack Frost and Other Stories. «. Αμέσως φώναξε τον σύζυγό της για να του πει ότι αυτό ήταν το αγαπημένο της βιβλίο όταν ήταν παιδί. Εκείνος το κράτησε στα χέρια του και το άνοιξε για να το ξεφυλλίσει. Στην πρώτη κενή σελίδα υπήρχαν γραμμένα τα εξής: «Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs». Ήταν το ίδιο το βιβλίο που είχε η συγγραφέας όταν ήταν μικρή!

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις σωσία

Umberto I, King of Italy, born in 14th of March1844

Λίγο πριν την έναρξη του 20ου αι. Ο βασιλιάς της Ιταλίας Ουμβέρτος Ι, αποφάσισε να δειπνήσει σε ένα ρεστωράν της Μάνζα με τον στενό συνεργάτη του και αρχηγό του στρατού Emilio Ponzia- Vaglia. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να πάρει ο ίδιος την παραγγελία ώστε να είναι όλα στην εντέλεια και να δώσει ακριβείς εντολές στην κουζίνα. Πριν όμως προλάβουν να συζητήσουν για το μενού βασιλιάς και ιδιοκτήτης αντιλήφθηκαν ότι μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό! Εντυπωσιασμένοι από αυτήν την σύμπτωση συζήτησαν λίγο για τις ζωές τους και αντιλήφθηκαν ότι δεν έχουν κοινή μόνο την εξωτερική τους εμφάνιση. Και οι δύο ήταν γεννημένοι στις 14 Μαρτίου του 1844, στην ίδια πόλη και είχαν παντρευτεί και οι δύο μια συζύγο με το ίδιο όνομα: Margherita. Παράλληλα, την ίδια μέρα που άνοιξε ο ιδιοκτήτης το εστιατόρια ο Ουμβέρτος στέφθηκε βασιλιάς. Στις 20 Ιουλίου του 1900 πληροφορήθηκε τον θάνατο του ιδιοκτήτη από πυροβολισμό ο οποίο ήταν ατύχημα. Μια ημέρα μετά ο Ουμβέρτος δολοφονήθηκε από έναν αναρχικό ο οποίος τον πυροβόλησε ενώ μετακινούνταν μέσα στο πλήθος.

Ο Λουδοβίκος ο 16ος και 21 του μήνα δεν πάνε μαζί 

Louis XVI,king of France

Όταν ο βασιλιάς της Γαλλίας οΛουδοβίκος ο 16ος  ήταν ακόμη μικρός, προειδοποιήθηκε από έναν αστρολόγο κάθε 21 του μήνα να είναι υπό φρούρηση για λόγους προστασίας και να περιορίζει τις δραστηριότητές του. Ο Λουδοβίκος επηρεάστηκε τόσο πολύ από αυτήν την συμβουλή όπου κάθε φορά που ήταν 21 του μήνα δεν έκλεινε ούτε εμπορικές συμφωνίες. Δυστυχώς η προστασία του δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί μόνο με τους φρουρούς του, αφού στα χρόνια της βασιλίας του έλαβε χώρα η Γαλλική Επανάσταση. Ο βασιλιάς Λουδοβίκος συνελήφθει 21 Ιουνίου του 1791 μαζί με την σύζυγό του ενώ προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από την Γαλλία. Στις 21 Σεπτεμβρίου η Γαλλία κατήργησε τον θεσμό της βασιλίας και προκήρυξε την Δημοκρατία. Στις 21 Ιανουαρίου 1793 ο Λουδοβίκος καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού και άφησε την τελευταία του πνοή στην γκιλοτίνα.

Προοικονομώντας την πτώση των διδύμων πύργων 

Deus X, 2000

Κατα την παραγωγή του Deus Ex, που βγήκε στην αγορά το 2000, στο τοπίο που δείχνει την Νέα Υόρκη λείπουν οι δίδυμοι Πύργοι εξαιτίας λάθους. Στην πλοκή της ιστορίας, η απουσία τους αιτιολογήθηκε ως συνέπεια τρομοκρατικής ενέργειας που οδήγησε στην καταστροφή τους..

Πρέπει να προσέχεις τι λες γιατί πολλές φορές γίνεται πραγματικότητα

image

Ο νοτιοαφρικάνος αστρονόμος Danie du Toi στην ηλικία των 59, έδωσε μια διάλεξη κατά την οποία προειδοποιούσε ότι ο θάνατος μπορεί να επέλθει οποιαδήποτε στιγμή. Όταν ολοκλήρωσε τον λόγο του έφαγε μια καραμέλα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πνίγηκε και πέθανε

Ναπολέων και Χίτλερ

Napoleon and Hitler's similarities in life

Ο Ναπολέων και ο Χίτλερ γεννήθηκαν με διαφορά 129 χρόνια ακριβώς. Ανέλαβαν την εξουσία με ακριβή διαφορά 129 χρόνια, Κύρηξαν πόλεμο στην Ρωσία με ακριβώς 129 χρόνια διαφορά ο ένας από τον άλλον και ηττήθηκαν στον πόλεμο με διαφορά 129 χρόνια.

Μερικά πράγματα σε κάνουν να πιστεύεις ότι η γκαντεμιά είναι αληθινή

Violet Jessop

Η νοσοκόμα Violet Jessop, ήταν επιβάτης στο Olympic, όταν συγκρούστηκε με το πλοίο Hawke, στον Τιτανικό, όταν συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο, και στο Britannic όταν συγκρούστηκε με ένα υποβρύχιο…

Μεταμορφώνοντας πλοία

Carmania manifest

Κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου το Βρεττανικό Ναυτικό είχε μετατρέψει ένα επιβατικό πλοίο με το όνομα Carmania σε πολεμικό πλοίο. Με την ελπίδα ότι δεν θα γίνει αντιληπτό, το έκαναν να μοιάζει με το Γερμανικό επιβατικό πλοίο Trafalgar. Το σχέδιο δούλεψε και στις 14 Σεπτεμβρίου του 1914 το μεταμφιεσμένο πλοίο βύθισε ένα Γερμανικό όχημα στις ακτές τις Βραζιλίας. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του κόσμου το πραγματικό Trafalgar  βυθίστηκε και μάλιστα μεταμφιεσμένο ως Carmania αφού οι Γερμανοί σκέφτηκαν ακριβώς το ίδιο σχέδιο.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s