O επτάλογος των φθηνών προορισμών στις Κυκλάδες!

O καιρός περνά, η ζέστη όσο πάει γίνεται πιο ανυπόφορη και για τους περισσότερους φέτος όλα δείχνουν πως δεν θα πάνε διακοπές, αφού οι οικονομικές δυσκολίες της παρούσας χρονικής περιόδου δεν το επιτρέπουν. Οπότε τι μέλλει γενέσθαι; Καλοκαίρι στην Αθήνα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ γιατί πάντα υπάρχει μία λύση σε κάθε δυσκολία και οι παρακάτω προορισμοί την προσφέρουν με λίγα χρήματα:

Σαντορίνη

Ναι σωστά διαβάζετε ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. Μπορεί να περνούν χίλιοι δυο προβληματισμοί από το μυαλό σας, όπως «Που θα βρω να δώσω 50 ευρώ για την διανυκτέρευση;» ή «Πως θα πληρώσω τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά;», αλλά οι διακοπές στην πανέμορφη Θήρα, είναι εφικτές! Για να πάτε και να έρθετε χρειάζεστε 46,90 ευρώ με το συμβατικό πλοίο, ενώ για να εξασφαλίσετε φθηνή διαμονή, μπορείτε να μείνετε στο κάμπινγκ της Σαντορίνης στα Φηρά, όπου για την διαμονή το κάθε άτομο χρειάζεται 10 ευρώ την ημέρα. Τι μπορείτε να δείτε; Το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα στην Οία(που είναι δωρεάν),το Μουσείο Οίνου, στο δρόμο προς το Καμάρι που θα σας στοιχίσει 6 ευρώ, εξόρμηση με το καραβάκι στην Θηρασιά,μια ξενάγηση στο Αρχοντικό του αργυρού που θα σας κοστίσει 3με5 ευρώ. Όσο για το φαγητό, υπάρχει πάντα το καλό και παραδοσιακό σουβλάκι διαθέσιμο για να εξασφαλίσετε επαρκή και οικονομική σίτιση, ενώ αν είστε της ταβέρνας, επισκεφθείτε την «Λάβα» στην Περίσσα όπου θα χρεωθείτε 10με15 ευρώ το άτομο.

Πληροφορίες για το κάμπινγκ εδώ

Για να κλείσετε φθηνά ακτοπλοϊκά εδώ 

Νάξος

Για πολλούς είναι ένα από τα ακριβά νησιά. Στην πραγματικότητα η Νάξος προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται στην δυνατότητα διακοπών κάθε επισκέπτη. Τα εισιτήρια για μέσα στον Αύγουστο που είναι και η «ακριβή» περίοδος δεν ξεπερνούν τα 70 ευρώ για το «πήγαινε-έλα». Μπορείτε να πάτε με το γρήγορο, οπότε να πληρώσετε κάτι παραπάνω είτε με το συμβατικό πλοίο, όπου η διαδρομή κοστίζει λιγότερο.Πάντως τα δρομολόγια είναι συχνά.

Όσον αφορά την διαμονή, μπορείτε να βρείτε οικονομικά δωμάτια είτε να μείνετε στο κάμπινγκ Μάραγκας όπου σας προσφέρει ποικιλία λύσεων ως προς την διαμονή.

Τι να δείτε:

Το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου, που περιλαμβάνει σπάνια εκθέματα,το ενετικό μουσείο,το βυζαντινό μουσείο,την Πορτάρα που είναι το επιβλητικό σύμβολο της Νάξου, την Ύρια που αποτελούσε τον ιερό χώρο του Διονύσου, τον κούρο του Απόλλωνα, τον ναό της Δήμητρας,την παραλία της Βίγλας, την παραλία του Αγ Προκοπίου,την παραλία της Πλάκας, την παραλία της Αγίας Άννας. Όσον αφορά το φαγητό, μπορείτε να επισκεφθείτε το Trattoria de Sussana που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι και το κόστος για την σιτίσή σας είναι 10με 20 ευρώ,ή το εστιατόριο Scirocco που βρίσκεται στην Χώρα και το κόστος σίτισης είναι 4 με 16 ευρώ.

Οι πληροφορίες για τα εστιατόρια αντλήθηκαν από ιστοσελίδα αξιολόγησης εστιατορίων στην Νάξο. Αν θέλετε να βρείτε περισσότερα εστιατόρια μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο

Μήλος

Είναι το νησί με τις πανέμορφες παραλίες! Μπορεί να είναι μεγάλο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεστε απαραίτητα αυτοκίνητο για να το γυρίσετε καθώς τα δρομολόγια είνα σχετικά συχνά και υπόσχονται πρόσβαση στα περισσότερα μέρη του νησιού, με το κόμιστρο να είναι οικονομικό.

Επισκεφθείτε τις όμορφες παραλίες: Παπάφραγκας, Σαρακίνικο, Αγ. Σώστης, Αγ. Κυριακή και κάντε μία βόλτα στα Απολλώνια. Μην ξεχάσετε να δείτε την πανέμορφη Χώρα της Μήλου να επισκεφθείτε για ρεμπέτικες βραδιές το «Κρι-Κρι», να κάνετε την βόλτα με το καραβάκι στις δυσπρόσιτες παραλίες και να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό Μουσείο! Οι τιμές είναι προσιτές σε ότι έχει να κάνει με το φαγητό και κυμαίνονται στα 4 με 20 ευρώ κατ’ άτομο σε όλα σχεδόν τα εστιατόρια και αν θέλετε και νυχτερινή διασκέδαση ο Αδάμαντας σας προσφέρει οικονομικές εξόδους στο Vipera Lebetina,Arragosta, ή για πιο λαϊκές βραδιές στο Καρνάγιο!

Για φθηνή διαμονή επισκεφθείτε το κάμπινγκ της Μήλου που βρίσκεται στην Αχιβαδόλιμνη, τοποθεσία την οποία περιλαμβάνουν πολλά δρομολόγια ΚΤΕΛ, για να επισκεφθείτε οποιαδήποτε περιοχή.

Αν δεν είστε του κάμπινγκ μπορείτε να εξετάσετε την διαθεσιμότητα των δωματίων αλλά και πιθανές προσφορές στο παρακάτω λίνκ

Τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά είναι τακτικά. Το ποσό που θα πληρώσετε εξαρτάται από εσάς και το πόσο γρήγορα θέλετε να φτάσετε. Πάντως αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά μπορείτε να εξετάσετε τις τιμές εδώ ανάλογα με τις ημέρες που έχετε άδεια και θέλετε να κάνετε τις διακοπές σας.

Κουφονήσια

Το Άνω και το Κάτω Κουφονήσι, χαρακτηρίζονται ως εναλλακτικοί προορισμοί και είναι από τους πιο ανερχόμενους τα τελευταία χρόνια καθώς συνδυάζουν ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές και οικονομία.

Τα νησάκια που ανήκουν στις μικρές Κυκλάδες, προσφέρουν πολύ οικονομικές τιμές για την διαμονή σε δωμάτια ξενοδοχείων ακόμη και για τις πιο «θερμές» περιόδους όπως είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Μπορείτε να βρείτε και να μελετήσετε κάποιες από αυτές τις προσφορές στην ακόλουθη σελίδα.

Αν βρεθείτε στα Κουφονήσια, κάντε μία βόλτα από το νησάκι Κέρος, που φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του Κυκλαδικού πολιτισμού.

Η μετακίνηση είναι πολύ εύκολη με τα πόδια ή ακόμη και με ποδήλατο οπότε δεν χρειάζεται να πάρετε όχημα.

Στο Επάνω Κουφονήσι βρίσκονται οι παραλίες Φοίνικας, Φάνος, Πλατιά Πούσια, Πορί και Παριανός ενώ στο Κάτω Κουφονήσι μπορείτε να κάνετε μπάνιο στις παραλίες: Μαστρογιώργης, Πεζούλια, Νερό, Φύκιο και Δέτη, οι οποίες είναι εξίσου όμορφες και εντυπωσιακές.

Τα Κουφονήσια έχουν σε γενικές γραμμές προσιτές και λογικές τιμές. Όσο για τα ακτοπλοϊκά, αν επιλέξετε το αργό δρομολόγιο τότε τα εισητήριά σας για να πάτε και να γυρίσετε δεν ξεπερνούν τα 63 ευρώ. Μπορείτε να εξετάσετε το κόστος της μεταφοράς συμπληρώνοντας στα κενά πεδία του παρακάτω συνδέσμου τις ημέρες που θέλετε να πάτε διακοπές.

Δόνουσα

Κάνοντας λόγο για τις μικρές Κυκλάδες δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Δονούσα από τους οικονομικούς προορισμούς που αποτελεί τo καταλληλότερο μέρος αν θέλετε να χαλαρώσετε και να βρείτε την ηρεμία σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι το νησί δεν έχει νυχτερινή ζωή, απλά ο τρόπος διασκέδασης δεν συνδέεται για παράδειγμα με το αχαλίνωτο clubbing!

Το κόστος  από το λιμάνι του Πειραιά για τον Αύγουστο είναι στα 37.50ευρώ, ενώ από την Δονούσα για Πειραιά είναι στα 29.50 ευρώ. Επειδή όμως οι τιμές είναι διαφορετικές αναλογα με τις μέρες ταξιδίου μπορείτε να δείτε πόσο κοστολογείται η δική σας διαδρομή εδώ

Στο νησί μπορείτε να κάνετε όλες τις διαδρομές με τα πόδια και να απολαύσετε τις όμορφες αμμουδερές παραλίες.

Οι τιμές είναι λογικές όπως επίσης και η διαμονή. Πολλοί κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ στην Δονούσα αλλά αν επιθυμείτε άνεση μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές στα δωμάτια καθώς τα περισσότερα κυμαίνονται μεταξύ 30 και 75 ευρώ την βραδιά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Αντίπαρος

Αποτελέι την μικρή αδελφή της Πάρου και ανήκει στους οικονομικούς εναλλακτικούς προορισμούς που συνδυάζονται και με νυχτερινή διασκέδαση! Η Αντίπαρος είναι μικρή και μπορείτε να διανύσετε όλες τις αποστάσεις με τα πόδια, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στην Πάρο οπότε μπορείτε να κάνετε μια μικρή φθηνή εξόρμηση απέναντι και να την επισκεφθείτε όποτε θέλετε!

Το πιο ξακουστό μέρος για να μείνει κάποιος στην Αντίπαρο, είναι το κάμπινγκ της, το οποίο συγκεντρώνει πολύ θετικά σχόλια και είναι και πολύ οικονομικό! Μπορείτε να δείτε τιμές εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο για πληροφορίες, τιμές και διαθεσιμότητα καταλυμάτων.

Η Αντίπαρος έχει ωραίες παραλλίες ενώ στο Ψαραλιδάκι επιτρέπεται και ο γυμνισμός. Όσον αφορά το φαγητό,το ποτό ή τον καφέ, οι φήμες επιβάλλουν μια επίσκεψη στην ταβέρνα «Καπετάν Πιπίνος» που βρίσκεται στην παραλία του Αη Γιώργη,στο «Ναυάγιο Καφέ»,στη «Μαργαρίτα» για καλό και οικονομικό πρωινό, και για την νυχτερινή στο «Lucky Luke»,στο «Remember»(για ροκ μελωδίες), ή στο «Tzitzikas» και στο «Τabula Ρasa»(για πιο mainstream καταστάσεις).

Το εισητήριο είναι γύρω στα 37ευρώ για να πάτε και 37 για να γυρίσετε. Βρείτε την δική σας διαδρομή

Τζια ή αλλιώς Κέα

Την συλλογή των 7 συμπληρώνει η Κέα ή αλλιώς Τζια η οποία βρίσκεται πιο κοντά στην Αθήνα! Από το Λαύριο μέχρι την Τζιά είναι γύρω στα 12,50 ευρώ! Οπότε να πάτε και να γυρίσετε θα σας κοστίσει γύρω στα 25 ευρώ!

Το νησί εμπνέει για βόλτες και σας αφήνει να εξερευνήσετε τα καλντερήμια του, τις πέτρινες κατοικίες τα κατάλοιπα Πύργων και ευρημάτων από την μεσοβυζαντινή περίοδο, αλλά και την αρχαία Καρθαία.

Επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ιουλίδας, τον οικισμό της Αγίας Ειρήνης,το εργοστάσιο Εμαγιέ και το μοναστήρι της Παναγιάς Καστριανής.

Στην Ιουλίδα μπορείτε να δείτε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα, ενώ στην Κορησσία θα πάτε αν ψάχνετε για νυχτερινή διασκέδαση! Κάντε το μπάνιο σας στον Οτζιά,στην Κορησσία,στις Ποίσσες,στα Ξύλα,στο Σπαθί,στη Συκαμιά, ή στο Καλυδονύχι.

Για φθηνό,χορταστικό φαγητό που δεν ξεπερνά τα 14 ευρώ κατ’άτομο μπορείτε να επισκεφθείτε το παρακάτων λίνκ και να βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες.

Όσον αφορά την διαμονή, υπάρχει πάντα το κάμπινγκ, όπου συγκεντρώνει πολύ θετικά σχόλια για την καθαριότητα και τις παροχές ενώ έχει και πολύ καλές τιμές. Εναλλακτικά υπάρχουν και δωμάτια με οικονομική διανυκτέρευση που ανέρχεται στα 40 ευρώ (δίκλινο) ακόμη και κοντά στο λιμάνι με όλες τις επιθυμητές ανέσεις! Μπορείτε να βρείτε δωμάτια και ξενοδοχεία στην ακόλουθη ιστοσελίδα.

Μην απογοητεύεστε αν τα οικονομικά σας φέτος περιορίζουν τις επιλογές σας! Η λύση υπάρχει πάντα για να κάνετε τις διακοπές σας! Οι παραπάνω προορισμοί το αποδεικνύουν περίτρανα!

Καλό καλοκαίρi σε όλους!

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s