Διδακτορικό στα 102!

H Ίνγκεμποργκ Σιλμ-Ράποπορτ, ετών 102, έλαβε στις 15 Μαΐου το διδακτορικό της δίπλωμα το οποίο δεν κατάφερε να πάρει το 1938, επειδή οι Ναζί την εμπόδισαν εξαιτίας της Εβραϊκής της καταγωγής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι η γηραιότερη κάτοχος διδακτορικού διπλώματος. Τον τίτλο έλαβε μετά την επιτυχή προφορική εξέταση που διεξήχθη στο διαμέρισμά της στην Γερμανία από μια τριμελή επιτροπή καθηγητών που την επισκέφθηκαν γι αυτόν τον λόγο.

Η Ίνγκεμποργκ Σιλμ-Ράποπορτ, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου ιατρική και εργαζόταν ως ειδικευόμενη στο νοσοκομείο της πόλης το διάστημα 1937-1938. Την ίδια περίοδο, βασική της δραστηριότητα ήταν η εκπόνηση της διατριβής της η οποία είχε ως βασικό θέμα την διφθερίτιδα.

Δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να την παρουσιάσει ούτε όμως και να λάβει το διδακτορικό της επειδή η Εθνικοσοσιαλιστική διοίκηση την απομάκρυνε εξαιτίας της Εβραϊκής της καταγωγής. Σύμφωνα με τους ισχύοντες φυλετικούς νόμους της εποχής, όλοι οι πολίτες Εβραϊκής καταγωγής έπρεπε να αποπεμφθούν και να οδηγηθούν στις πλησιέστερες «οργανωμένες κατασκηνώσεις», όπως αποκαλούσε τότε η ναζιστική προπαγάνδα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Ίνγκεμποργκ Σιλμ-Ράποπορτ, έφυγε από την Ευρώπη το 1938 και μετακόμισε στις Η.Π.Α. Εκεί  έγινε παιδίατρος και γνώρισε τον σύζυγό της με τον οποίο απέκτησε 4 παιδιά. Οι πολιτικές της πεποιθήσεις, δημιούργησαν μεγάλα εμπόδια για εκείνη και την οικογένειά της την δεκαετία του 50′, καθώς οι Η.Π.Α ασκούσαν σοβαρές ποινικές διώξεις στους υποστηρικτές του κομουνισμού.

Έτσι το 1952, γύρισε στην Ευρώπη και έμεινε σε ένα διαμέρισμα στην Ανατολική Γερμανία ενώ το την δεκαετία του 70′ ίδρυσε την πρώτη έδρα νεογνολογίας στην Γερμανία στο νοσοκομείο φιλανθρωπίας.

ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟ;;;; 😛

Πηγή: newsit.gr

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s