Πρόστιμο 1000 λιρών θα επιβάλλεται στους άστεγους του Λονδίνου

Το Χάνκεϊ είναι μια από τις λαϊκές περιοχές του Λονδίνου στην οποία έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς διάφορες ταραχές με πιο γνωστή αυτή που αφορά τον θάνατο ενός ανθρώπου το 2011 από πυρά της αστυνομίας.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για υποβάθμιση της περιοχής εξαιτίας του χαμηλού βιωτικού επιπέδου και της ύπαρξης αστέγων στους δρόμους. Για να αλλάξουν αυτήν την κατάσταση δεν επιδίωξαν να δημιουργήσουν μονάδες αποκατάστασης και φροντίδας, αλλά δημιούργησαν ένα νόμο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί της περιοχής αλλά και οι σύμβουλοι του Δήμου θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμα που θα ανέρχονται στις 1000 λίρες, για όποιον κοιμάται, αφοδεύει, ουρεί σε δημόσιο χώρο ή συντροφεύει το σκύλο του χωρίς λουρί.

Ο νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Μάϊο και έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις αφού δεν μπορεί να τιμωρείται με ένα τόσο υψηλό ποσό ένας άνθρωπος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να στεγαστεί ή να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει της αντιδράσεις, η αντιδήμαρχος του Χάνκεϊ Σόφι Λίντεν υποστήριξε ότι το πρόστιμο θα επιβάλλεται μόνο σε όσους έχουν συμπεριφορά που απειλέι την ασφάλεια των πολιτών.

Ένταση είχε προκληθεί και το καλοκαίρι του 2014 όταν έξω από κτήριο της περιοχής του νότιου Λονδίνου είχαν τοποθετηθεί καρφιά ώστε να μην κοιμούνται οι άστεγοι το βράδυ. Ο δήμαρχος του Λονδίνου είχε επιβάλλει την αφαίρεσή τους.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s