Τι είναι αυτό που ανακόπτει την επιτυχία σου;

Εργάζεσαι σκληρά, προσπαθείς για το καλύτερο, βελτιώνεις συνεχώς τις ικανότητές σου και διευρύνεις τις γνώσεις σου. Όλα αυτά είναι απαραίτητες προυποθέσεις για να επιτύχεις, δυστυχώς όμως δεν εξασφαλίζουν μόνο αυτά μια πολύχρονη και καλοαμοιβώμενη καριέρα. 

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που παρά τις δυνατότητές τους παραμένουν στο ίδιο σημείο για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλούς από αυτούς να μην πετυχαίνουν μια αύξηση, μια προαγωγή ή έστω διεύρυνση των επαγγελματικών τους γνωριμιών προς όφελός τους. Τις πταίει;

Οι ειδικοί επιβεβαιώνουν, ότι το πρόβλημα, είναι πολύ απλό, τόσο, που δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αλλά διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Η συμπεριφορά.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ή ακόμη και να σου θυμίζει τα λόγια των φίλων σου, των γονιών σου και των κατά καιρούς συντρόφων σου οι οποίοι επέμεναν με σθένος ότι «έχεις κακό ύφος πολλές φορές και δεν μπορείς να κάνεις αποδεκτό αυτό που λες ακόμη κι αν έχεις δίκιο», όμως πρέπει να λάβεις αυτόν τον παράγοντα σοβαρά υπόψην σου.

Όσο σκληρά κι αν εργάζεσαι, αν δεν έχεις καταφέρει να κερδίσεις την εύνοια των συναδέλφων σου ή των ανώτερών σου δεν πρόκειται να προοδεύσεις διότι κανείς δεν θέλει να έχει πολλά «πάρε-δώσε» με «δύσκολους» ανθρώπους. Σ’αρέσει δεν σ’αρέσει, είναι δεν είναι αξιοκρατικό για τα δικά σου μέτρα και σταθμά, δυστυχώς είναι η πραγματικότητα…

Μάλιστα πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι εργοδότες δεν ψάχνουν «το ταλέντο» που θα φέρει τα πάνω κάτω, αλλά έναν παραγωγικό και συμπαθητικό υπάλληλο με υψηλές δυνατότητες που θα έχει άριστη συνεργασία με την ομάδα.

 

Επίσης, καλό είναι να θυμάσαι ότι αν ποτέ θελήσεις να διαπραγματευτείς έναν καλύτερο μισθό, ο μόνος τρόπος για να το πετύχεις, είναι να έχεις κερδίσει την συμπάθεια του εργοδότη σου ή των προϊσταμένων σου.

Πέρα όμως από την καλή επικοινωνία, οι καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου και η καλή συμπεριφορά κάνουν σε εσένα καλό. Έρευνα του ΜΙΤ σε πάνω από 2.500 υπαλλήλους της εταιρείας ΙΒΜ απέδειξε ότι οι άνθρωποι που είχαν καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους τους, είχαν και καλύτερες επιδόσεις στην δουλειά τους.

Τέλος μην αφήνεις να σε συνεπαίρνει το αίσθημα της αδικίας. Αν σκέφτεσαι ή χρησιμοποιείς εκφράσεις όπως «Μα ο δικός που τρόπος είναι ο σωστός!» ή «αυτό είναι άδικο!!» το έχεις χάσει το παιχνίδι. Πάντα θα συμβαίνει αυτό και το μόνο που έχεις να κάνεις για να το αλλάξεις κάποια στιγμή στο μέλλον είναι να διατηρήσεις θετική στάση να σταματήσεις να το αφήνεις να «σε τρώει» και να κάνεις αυτό που ξέρεις καλύτερα διατηρώντας ευγένεια και καλή συμπεριφορά.

Αν νιώθεις λοιπόν ότι είσαι σε επαγγελματικό τέλμα, άλλαξε το attitude σου! Αν θες να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει και συ να αλλάξεις τον τρόπο που τα χειρίζεσαι…

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s