Ο επτάλογος της αλλαγής-Η ώρα που εσύ και η δουλειά σου παίρνετε διαζύγιο

Αν είσαι άνθρωπος με ενδιαφέροντα και πνεύμα φιλοπρόοδο, αν η επαγγελματική σου αποκατάσταση παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ζωή σου,τότε πέρα από την εργατικότητα σου, πέρα από την προθυμία που δείχνεις όταν εργάζεσαι, πρέπει να ξέρεις και πότε να αποχωρήσεις. Δεν είναι κάθε εργασία κατάλληλη για σένα και πολλές φορές οι ίδιες σου οι δυνατότητες χρειάζονται κάτι καλύτερο ή ανώτερο για να μπορέσεις να κάνεις καριέρα.

Σταμάτα να λες στον εαυτό σου: «Έτσι είναι η πραγματικότητα, η δουλειά είναι δουλειά σε κανέναν δεν αρέσει να δουλεύει» και έχε τα μάτια σου ανοιχτά για τα σημάδια που σου δείχνουν την έξοδο από τον χώρο που εργάζεσαι όσο την δυνατόν γρηγορότερα.

Πρώτον, αν έχεις στόχο να κάνεις καριέρα και εργάζεσαι κάποι για πάνω από 3 χρόνια χωρίς να έχεις πάρει αύξηση ή χωρίς να έχεις πάρει προαγωγή τότε μάλλον ήρθε η ώρα να βρεις μια εργασία που θα σου προσφέρει την απαραίτητη ανέλιξη.

Δεύτερον, αν οι ανώτεροί σου δεν δείχνουν ενδιαφέρον για την πρόοδό σου και δεν σε βοηθούν σε βασικά ζητήματα της εργασίας σου τότε είσαι σε λάθος χώρο. Μια επιχείρηση ή μια εταιρεία που λειτουργεί με επαγγελματισμό φροντίζει να προωθεί το πνεύμα της προόδου στους υπαλλήλους της.

Τρίτον, αν δεν μαθαίνεις νέα πράγματα και κάνεις κάθε μέρα την ίδια επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα τότε πρέπει να αποχωρήσεις όχι μόνο γιατί ο χώρος που εργάζεσαι έχει ημερομηνία λήξης με αυτήν την τακτική, αλλά γιατί μένεις πίσω την στιγμή που άλλοι συμμετέχουν σε σεμινάρια και ομιλίες που τους βοηθούν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους. Γιατί να μην είσαι ένας από αυτόυς;

Τέταρτον, σε κάθε περίπτωση επιχείρησε να αποχωρήσεις αν έχεις έντονες τάσεις φυγής από την στιγμή που πατάς το πόδι σου στην δουλειά. Η αναγκαιότητα της αποχώρησης είναι ακόμη μεγαλύτερη αν παρατηρείς το ίδιο και από τους συναδέλφους. Δεν μπορεί όλοι μαζί να έχετε πρόβλημα. Κάτι δεν πάει καλά και έχει να κάνει με τον χώρο.

Πέμπτον, έχετε το νου σου για την συχνή αναδιοργάνωση. Αν οι τίτλοι και τα πρόσωπα σε θέσεις εργασίας αλλάζουν με μεγάλη συχνότητα, τότε να ξέρεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην ηγεσία της επιχείρησης και κάποια στιγμή θα πάρει και σένα η μπάλα, είτε με κάποια μείωση μισθού, είτε με αλλαγή ωραρίου που θα συνοδεύεται με διαφορετικό τίτλο εργασίας και θα σημαίνει περισσότερες ώρες εργασίας με τα ίδια χρήματα

Έκτον, έχεις προτάσεις για άλλη δουλειά!Μην τις απορρίπτεις! Πήγαινε στις συνεντεύξεις και διεκδίκησε για τον εαυτό σου ένα καλύτερο μέλλον.

Έβδομον και τελευταίο, νιώθεις όλο και πιο έντονα ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσεις. Δεν είναι μόνο η ιδέα σου… Πρέπει να το κάνεις!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s