Ιδεες για να φτιαξεις τα δικα σου ραφια!

Τα ράφια είναι ιδιαίτερα λειτουργικά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού και βοηθούν στην εξοικονόμηση χώρου! Παράλληλα αποτελούν μια καλή οικονομική μέθοδο για να διακοσμήσουμε έναν κενό τοίχο και να δημιουργήσουμε ένα κομψό δωμάτιο.

Αντί της αγοράς ραφιών κσι ειδικών στηριγμάτων από καταστήματα επίπλων, οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, προτείνουν την επεξεργασία αντικειμένων που ήδη υπάρχουν μέσα στο σπίτι για την δημιουργία ραφιών:

Χρησιμοποιήστε το συρτάρι από ένα παλιό έπιπλο και καρφώστε το στον τοίχο:

Μέσα στο σπίτι πάντοτε περισσεύει μια παλιά ξύλινη σκάλα που για λόγους ασφαλείας δεν χρησιμοποιούμε πια. Καρφώστε την οριζόντια στον τοίχο και δημιουργήστε μια μικρή πρωτότυπη βιβλιοθήκη:

Μια καλή ιδές για να εξοικονομίσετε χώρο στο μικρότερο χώρο του σπιτιού, το μπάνιο, είναι να αποφύγετε να τοποθετήσετε ογκώδη έπιπλα και να χρησιμοποιήσετε τελάρα ως ράφια. Βάψτε τα στο χρώμα της επιλογής σας για να ταιριάξουν με την ευρύτερη διακόσμηση. Θα χρειαστεί να αγοράσετε στηρίγματα.

Μία από τις καλύτερες ιδέες που συναντήσαμε στο διαδίκτυο είναι η χρήση ενός παλιού πιάνουν για την δημιουργία ραφιών στο σαλόνι:

Αν έχετε παλιές βαλίτσες μέσα στο σπίτι μην τις πετάξετε.Πάρτε ένα πριονάκι και ένα αλφάδι, κόψτε το μπροστινό τους μέρος και χρησιμοποιήστε  στηρίγματα για να δημιουργήσετε τα πιο πρωτότυπα ράφια:

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την βαλίτσα, κολλώντας καλά ένα καθρέφτη στο πάνω μέρος της για να δημιουργήσετε ένα κομψό ντουλαπάκι μπάνιου όπως ο παρακάτω ιδιοκτήτης:

ΤΙΡ: Πέρα από τα ράφια, μπορείτε να χρωματίσετε παλιά ογκώδη έπιπλα που κρατούσατε για χρόνια στην αποθήκη και να τα χρησιμοποιήσετε ως τραπεζάκια. Πάρτε ως παράδειγμα το παρακάτω βαμμένο παλιό μπαούλο που βρήκε επάξια την θέση του σε ένα μοντέρνο σαλόνι:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s