20 ιστορικά γεγονότα για γέλια και για κλάματα

Η ιστορία είναι ένα από τα μαθήματα που λίγοι εκτίμησαν κατά τα μαθητικά τους χρόνια επειδή θεωρούσαν πως ήταν βαρετή. Τα παρακάτω γεγονότα έρχονται να αλλάξουν αυτήν την άποψη!

 1. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία του Σουλτάνου Ιμπραήμ είχα 280 παλλακίδες. Βρήκαν τον θάνατο όλες μέσα σε μια μέρα αφου πνίγηκαν με διαταγή του σουλτάνου. Ο λόγος; Μια από αυτές τόλμησε να κοιμηθεί με άλλον άντρα..

 2. Καθ’ όλη την διάρκεια του μεσαίωνα οι άνθρωποι καταδικάζονταν σε θάνατο σύμφωνα με τον νόμο, αν κρινόταν ότι ήταν μάγοι ή μάγισσες. Ένας ανθρωπολόγος ισχυρίζεται ότι πάνω από 600.000 «μάγισσες» έχασαν τη ζωή τους επειδή υπήρχε αυτή η πεποίθηση

 1. Ο αξιωματικός του Μεξικάνικου στρατού Santa Anna οργάνωσε μια μεγάλη κηδεία στην οποία συμμετείχαν όλοι οι πολίτες, για το ακρωτηριασμένο πόδι του…

 2. Δεκάδες χιλιάδες κοριτσάκια εγκαταλείπονταν στον δρόμο στην Κίνα, επειδή σύμφωνα με τον νόμο κάθε οικογένεια δικαιούται μόνο ένα παιδί

 3. Πριν από τα μέσα του 19ου αι οι οδοντοστοιχίες κατασκευάζονταν  από τα δόντια νεκρών στρατιωτών.

 4. Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Γάιος είχε αποδώσει στο αγαπημένο του άλογο το αξίωμα του γερουσιαστή.

 5. Οι Βρεττανοί της εποχής των παγετώνων χρησιμοποιούσαν τα κρανία των νεκρών ως κύπελα

 6. Μετά την ανακοίνωση του Πάπα Γρηγορίου του Θ’ ότι οι γάτες σχετίζονται με την λατρεία του διαβόλου, οι άνθρωποι άρχισαν να τις εξοντώνουν σε κάθε ευκαιρία με αποτέλεσμα να μειωθεί δραματικά ο αριθμός τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.


9. Αυτή η ξαφνική έλλειψη της γάτας οδήγησε στην εξάπλωση θανατηφόρων νόσων οι οποίες αυξήθηκαν επειδή μεγάλωσε δραματικά ο αριθμός των αρουραίων. Η πιο καταστροφική από αυτές τις ασθένειες, ήταν η βουβωνική πανώλη, που έφερε στο θάνατο 100 εκατομμύρια ανθρώπους.

 1. Οι Αζτέκοι συνήθιζαν να κάνουν ανθρωποθυσίες στους θεούς τους. Το 1487, προς τιμήν του του ναού στη Tenochtitlan, θανάτωσαν 20.000 ανθρώπους.

 2. Οι Μάγια έκαναν επίσης θυσίες. Η πιο συνηθισμένη τελετή ήταν το τράβηγμα της καρδιάς από το στήθος του θύματος ενώ ακόμη χτυπούσε.

 1. Τον 13ο αιώνα, 30.000 παιδιά ακολούθησαν την πορεία που έμεινε γνωστή ως Σταυροφορία των Παιδιών. Μετά το κάλεσμα του πάπα Ουρβανού του Β’ πίστεψαν ότι ο θεός θα τους βοηθήσει να πάρουν πίσω τους Αγίους Τόπους. Τα περισσότερα παιδιά πέθαναν στο ταξίδι ή πωλήθηκαν ως σκλάβοι.

 2. Στην αρχαία Αίγυπτο, οι υπηρέτες αλείφονταν με μέλι, προκειμένου να προσελκύσουν τις μύγες μακριά από τους Φαραώ.

 3. Μετά θάνατον, ορισμένοι Φαραώ σφραγίστηκαν σε τάφους τους δίπλα δίπλα με τους υπαλλήλους τους, τα κατοικίδια ζώα τους, και τις παλλακίδες τους που δεν είχαν πεθάνει!


15. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν ανθρώπινα ούρα ως στοματικό διάλυμα.

 1. Το 1788 ο αυστριακός στρατός έκανε μια επίθεση στα ίδια του τα στρατεύματα και έχασε 10.000 άνδρες.

 2. Πριν γίνει Πάπας,ο Πίος ο Β ‘έγραψε ένα δημοφιλές ερωτικό βιβλίο με τίτλο: «Η ιστορία των δύο εραστών.»

 1. Οι άνθρωποι θάβονταν ζωντανοί τόσο συχνά κατά τον 19ο αιώνα, που εφευρέτες κατασκεύαζαν φέρετρα ασφαλείας που έδιναν στο «νεκρό» την ικανότητα να ειδοποιούν όσους βρίσκονταν πάνω από το έδαφος, ότι ήταν ακόμα ζωντανός.


19. Περίπου 750.000 άνδρες έχασαν τη ζωή τους στον Αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο, που ήταν περισσότερο από 2,5% του πληθυσμού της Αμερικής εκείνη την εποχή.
20. Κατά τους μεσαιωνικούς χρόνους ο κατηγορούμενος συχνά αντιμετωπίζει μια «δίκη με δοκιμασία», όπου αναγκαζόταν να βάλει το χέρι τους σε μια δεξαμενή με βραστό νερό. Αν το χέρι τους δεν τραυματιζόταν, σημαινε ότι ο Θεός τους προστάτευε, συνεπώς ήταν αθώοι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s