Η μαγεία των «σατανικών συμπτώσεων»

Οι συμπτώσεις είναι από τις λίγες καταστάσεις που μπορούν να μας προκαλέσουν αίσθηση στην καθημερινή μας ζωή. Ενθουσιαζόμαστε αν πούμε μια φράση ταυτόχρονα με κάποιο άλλο άτομο αυθόρμητα, εντυπωσιαζόμαστε αν δούμε το ίδιο όνειρο με κάποιο κοντινό μας πρόσωπο και μας προξενεί ιδιαίτερη προσοχή όταν μια κατάσταση επαναλαμβάνεται από διαφορετικούς ανθρώπους που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους σε εντελώς διαφορετικές χρονικές στιγμές.

Αυτά τα γεγονότα για τους ανθρώπους που αγαπούν τις θετικές επιστήμες και ακολουθούν την αυστηρή προσέγγιση ενός συμβάντος, δεν αποτελούν τίποτε παραπάνω από απλές επαναλήψεις. Για όσους όμως αφήνουν περιθώρια στο υπερφυσικό, αποτελούν μαγικά παιχνίδια της τύχης που δημιουργεί μια ανώτερη δύναμη, είτε αυτή λέγεται θεός, είτε τύχη είτε κάρμα κ.λ.π.

Οι παρακάτω ιστορίες είναι όντως παράξενες και αξιοπρόσεκτες. Το αν αποτελούν ένδειξη της επέμβασης μιας ανώτερης δύναμης ή αν αποτελούν απλά μια σύμπτωση, θα το κρίνετε εσείς…

1.Το καταραμένο αυτοκίνητο του James Dean

To 1955, o γνωστός ηθοποιός James Dean, βρήκε τραγικό θάνατο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ οδηγούσε την Πόρσε του. Αργότερα, το όχημα μετακινήθηκε σε μια μάντρα για να επισκευαστεί. Ενώ ένας μηχανικός είχε μπεί κάτω από αυτό για να το φτιάξει, η μηχανή του αυτοκινήτου έπεσε με δύναμη πάνω του και του θρυμμάτισε τα πόδια. Τελικά μόνο η μηχανή πουλήθηκε σε έναν γιατρό ο οποίος την τοποθέτησε στο όχημά του. Λίγες ημέρες αργότερα πέθανε κι αυτός σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Την ίδια μοίρα είχε και ο επόμενος ιδιοκτήτης…  Η μηχανή επεστράφη στο συνεργείο για να τοποθετηθεί και πάλι στο όχημα του James Dean, κάτι που δεν έγινε ποτέ γιατί το συνεργείο κάηκε ολοσχερώς. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν είναι γνωστά.

2. Μωρό πέφτει από μπαλκόνι 2 φορές. Σώζεται από τον ίδιο άντρα και τις δύο φορές

Στα 1930 ο ανυποψίαστος περιαστικός Joseph Figlock, έκανε την βόλτα του στους συνωστισμένους δρόμους του Detroit.Ενώ περπατούσε έπεσε πάνω του ένα μωρό που γλίστρησε από ένα μπαλκόνι. Ευτυχώς ούτε το μωρό ούτε ο περαστικός έπαθαν τίποτα. Στα 1931, ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο ίδιος περαστικός πραγματοποίησε την ίδια διαδρομή. Ένα μωρό, το ίδιο μωρό, έπεσε και πάλι πάνω του αφού γλίστρησε ξανά από το μπαλκόνι. Και την δεύτερη φορά και οι δύο την γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.

3. Μια σφαίρα που βρήκε τον δρόμο της πολλά χρόνια μετά

Ο Henry Ziegland, στα 1883, χώρισε την τότε αρραβωνιαστικιά του και εκείνη από την θλίψη της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της όμως θυμωμένος γέμισε το όπλο του και έκανε ια επίσκεψη στον Henry Ziegland για να τον σκοτώσει. Τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ύστερα αυτοκτόνησε κι αυτός. Ο Henry όμως στην πραγματικότητα δεν είχε πεθάνει. Η σφαίρα τον πήρε ξυστά και σφήνωσε σ’ ένα δέντρο. Χρόνια μετά αποφάσισε να κόψει αυτό το δέντρο. Επειδή ήταν πολύ μεγάλο αποφάσισε να το ανατινάξει. Όταν έγινε η έκρηξη η σφαίρα πετάχτηκε, τον πέτυχε στο κεφάλι και τον σκότωσε…

4. Δίδυμα με τις ίδιες ζωές

Η ιστορία δημοσιεύθηκε στα 1980 από το Reader’s Digest και αφορά δύο δίδυμα αγόρια τα οποία υιοθετήθηκαν από δύο διαφορετικές οικογένειες και δεν γνώριζαν ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Και οι δύο οικογένειες ονόμασαν το γιό τους James. Μεγαλώνοντας και οι δύο άντρες αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα νομικά, ενώ και οι δύο είχαν ως βασικό τους χόμπι τις ξυλοτεχνίες. Και οι δύο παντρεύτηκαν και η γυναίκα τους είχε το όνομα Linda. Καθένας τους έκανε έναν γιο και έδωσαν και στους δύο το ίδιο όνομα: Allan James. Και οι δύο πήραν διαζύγιο από την πρώτη τους γυναίκα και ξαναπαντρεύτηκαν. Και οι δύο γυναίκες ονομάζονταν Betty. Και οι δύο είχαν έναν σκύλο που τον αποκαλούσαν Toy. Χρόνια μετά καθένας από τους δύο άντρες έκαναν μια έρευνα για να βρούν την βιολογική τους μητέρα και βρήκαν ο ένας τον άλλον. 40 χρόνια από την γέννησή τους συνάντησαν για πρώτη φορά ο ένας στον άλλον και συνειδητοποίησαν ότι έχουν κάνει τις ίδιες ζωές.

5. Ακριβώς όπως στον ιστορία του Edgar Allan Poe

Τον 19ο αιώνα, ο διάσημος συγγραφέας τρόμου, Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Pym». Αφορούσε τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες και μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισαν να σκοτώσουν και να φάνε το αγόρι της καμπίνας του οποίου το όνομα ήταν Richard Parker. Μερικά χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίαρο, Mignonette, ναυάγησε, και μόνο τέσσερις επιζώντες, οι οποίοι έμειναν σε μια βάρκα για πολλές μέρες. Τελικά τα τρία ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν το αγόρι της καμπίνας για να επιβιώσουν. Το όνομα του αγοριού ήταν  Richard Parker.

6. Ένας μοναχός γλιτώνει από τον θάνατο το ίδιο άτομο 3 φορές

Ο Joseph Aigner ήταν ένας αρκετά γνωστός ζωγράφος πορτρέτων του 19ο αιώνα στην Αυστρία, ο οποίος όμως δεν ήταν ευχαριστημένος με την ζωή του. Ο ίδιος είχε προσπαθήσει αρκετες φορές να αυτοκτονήσει. Η πρώτη του απόπειρα ήταν στην ηλικία των 18, όταν προσπάθησε να κρεμαστεί. Αυτή του η απόπειρα διεκοπει από τη μυστηριώδη εμφάνιση ενός μοναχού Καπουτσίνων. Σε ηλικία 22 ετών και πάλι προσπάθησε να κρεμαστεί, αλλά και πάλι τον έσωσε από την πράξη του ο ίδιος μοναχός. Οκτώ χρόνια αργότερα, καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού για τις πολιτικές δραστηριότητες του. Για άλλη μια φορά, η ζωή του σώθηκε από την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. Στα 68 του, ο Aigner πέτυχε τελικά στην αυτοκτονία, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Η κηδεία του έγινε από τον ίδιο τον μοναχό ο οποίος δεν ήξερε καν ότι το όνομα του ατόμου που ήταν πλέον νεκρός και είχε διασώσει τρεις φορές ήταν Aigner.

7. Ο Mark Twain και ο κομήτης Halley

Ο Mark Twain γεννήθηκε την ημέρα της εμφάνισης του κομήτη του Halley το 1835 και πέθανε την ημέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Ο ίδιος προέβλεψε το 1909, το τέλος του όταν δήλωσε: «Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Η εμφάνισή του θα γίνει πάλι το επόμενο έτος, και περιμένω να φύγω με αυτόν. «

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s