Γιατί ο Hodor λέει μόνο «Hodor»;;;

Στην πραγματικότητα το Hodor,δεν είναι το πραγματικό όνομα του χαρακτήρα. Κάποιος που έχει διαβάσει τα βιβλία ή έχει ενημερωθεί πολύ καλά για την σειρά και τα πρόσωπα που αυτή περιλαμβάνει, γνωρίζει ότι το πραγματικό όνομα του γνωστού σε όλους μας Hodor, είναι Walder.

To όνομα με το οποίο εμείς τον γνωρίζουμε, του το «κόλλησαν» οι συντοπίτες του στο Winterfell επειδή την πρώτη φορά που είπε αυτήν την λέξη, δεν ξαναείπε ποτέ καμιά άλλη. Για οτιδήποτε ήθελε να μιλήσει απλώς επαναλάμβανε αυτήν την λέξη.

Ωραίο το σενάριο μέχρι εδώ εε; Κι όμως! Αυτό που έχει ο αγαπημένος σε όλους μας Hodor δεν είναι κάτι που επινόησε ο συγγραφέας του έργου… Είναι μία πάθηση η οποία υπάρχει στ’ αλήθεια!

Το πρώτο «Hodor» κρούσμα

Το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα της πάθησης χρονολογείται στα 1861 όπου ένας ασθενής ονόματι Louis-Victor Leborgne, άρχισε σταδιακά να χάνει την ικανότητα να δημιουργεί προτάσεις και να χρησιμοποιεί λέξεις, μέχρι που έφτασε στο σημείο να έχει ως μόνο ηχητικό μήνυμα επικοινωνίας την λέξη «Τan» (η οποία δεν σημαίνει τίποτα).

Ο γιατρός του Louis-Victor Leborgne, Paul Broca λίγο καιρό μετά τον θάνατο του ασθενή του ξεκίνησε την δική του έρευνα σε ασθενής που παρουσίαζαν τα ίδια συμπτώματα. Κατά την αυτοψία παρατήρησε ότι όλοι οι ασθενείς είχαν σοβαρό εκφυλισμό των ιστών που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του λαβού, στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Η περιοχή του λοβού Broca είναι η πηγή του κακού….

Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου αποκαλείται σήμερα από τους νευρολόγους περιοχή Broca, και όπως δείχνουν τα στοιχεία του προηγμένου εξοπλισμού που έχουμε στην διάθεσή μας, είναι ενεργή όταν ένα άτομο, αρθρώνει λέξεις και τις συνδυάζει για να συντάξει προτάσεις, όταν δραστηριοποιείται για να παράγει λόγο και να επικοινωνήσει, ή όταν ο οργανισμός προβαίνει σε ερμηνεία των κινήσεων του σώματος που συνδέονται με τον λόγο, όπως είναι για παράδειγμα ο χαιρετισμός με το κούνημα του χεριού.

Αποκωδικοποίηση της πάθησης «Hodor»

Η πάθηση ονομάζεται «Εκφραστική Αφασία» και βασικότερή της αιτία είναι το εγκεφαλικό επεισόδιο. Συμβαίνει στο 12% των ασθενών που παθαίνουν ένα εγκρφαλικό επεισόδιο ενώ ένα 35% εξ αυτών πάσχει από κάποια άλλη μορφή εκφραστικής δυσλειτουργίας. Άλλες αιτίες είναι η ανάπτυξη όγκου, το βαρύ τραύμα στο κεφάλι, η εσωτερική αιμοραγία αλλά και το αιμάτωμα.

Ο Hodor λοιπόν δεν έχει κάποιο διανοητικό πρόβλημα ούτε είναι λάκωνας… Απλά υπέστη κάποια στιγμή στην ζωή του ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάποιο βαρύ τραύμα , το οποίο η καρδιά του άντεξε αλλά η γλώσσα του και τα εκφραστικά του μέσα δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν ποτέ…

*Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα iflscience.com

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s