5 προτάσεις ανοιξιάτικης βιβλιοσυντροφιάς!

Αν σου αρέσουν τα βιβλία, αν η ανάγνωση είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις τον ελεύθερό σου χρόνο κι αν είσαι αναποφάσιστος όταν μπαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο για το πιο βιβλίο θα αγοράσεις, τότε σίγουρα πρέπει να έχεις υπόψιν τον παρακάτω κατάλογο βιβλίων!

Σε μια καθημερινότητα όπου περνάμε 8-10 ώρες από την ζωή μας σε ένα γραφείο, με δυσκολία μπορούμε να βρούμε λίγο ελεύθερο χρόνο για να αποφύγουμε την ρουτίνα και να χαλαρώσουμε.

Το βιβλίο είναι ένας πολύ καλός φίλος που μας συνοδεύει ευχάριστα στα λιγοστά κενά που έχουμε μέσα στο 24ωρο και μας προσφέρει λίγη ξεγνοιασιά την οποία τόσο ανάγκη έχουμε!

Άνοιξε λοιπόν τις σελίδες των παρακάτω βιβλίων για να ευχαριστηθείς ψυχαγωγία, γνώση και έμπνευση!

Ιλιάδα του Ομήρου: Μπορεί να σου έχει κάτσει στραβά επειδή αποτελούσε βασική ύλη των αρχαίων στο σχολείο, πίστεψε όμως, ότι με την ματιά του ενήλικα αυτό το μοναδικό έργο θα σε κάνει να το δεις με άλλα μάτια και να το αξιολογήσεις με τον τρόπο που του αξίζει!

Anna Karenina (Leo Tolstoy): Μπορεί να σου ακούγεται βαρύγδουπο, αλλά έχεις πολλά να μάθεις από την Ρώσικη λογοτεχνία που με τόσο ιδιαίτερο τρόπο αποδίδει κατααστάσεις οι οποίες μπλέκονται με ιστορικά γεγονότα και σε κάνει να κατανοήσεις το κοινωνικό υπόβαθρο μιας εποχής που δεν θα μπορούσες να γνωρίζεις με άλλο τρόπο παρά μόνο αν την διαβάσεις.

Nineteen-Eighty-Four (George Orwell):  Για να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους βαθύτερους φόβους και εφιάλτες που όλοι έχουμε ή καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε

The Foundation series (Issac Asimov): Αν είσαι λάτρης της επιστημονικής φαντασίας τότε τα βιβλία του Issac Asimov αποτελούν θεμελιώδες ξεκίνημα για να ασχοληθείς με αυτό το είδος λογοτεχνίας

Middlesex(Jeffrey Eugenides): Ένα βιβλίο για όλους τους αναγνώστες που δίνει βάθος σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και άλλα σημνατικά θέματα όπως είναι αυτό της εσωτερικής αναζήτησης.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s