«Κάθε όπλο έχει μια ιστορία… Ας μην την επαναλάβουμε»

Το 60% των Αμερικάνων πολιτών αισθάνονται ασφαλέστεροι, με την ύπαρξη ενός όπλου στο σπίτι ή στην επιχείρησή τους. Στην πραγματικότητα όμως αντί να μειώνουν την πιθανότητα να τους συμβεί κάτι, αυξάνουν την πιθανότητα να τεθεί η ζωή τους σε κίνδυνο.

Οι οικογένειες που έχουν ένα όπλο μέσα στο σπίτι έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν ένα περιστατικό αυτοκτονίας ή ακόμη ένα ατύχημα.

Όλα αυτά δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά όταν ένας ένας άνθρωπος έχει βάλει ήδη στο μυαλό του να αγοράσει ένα όπλο για την προστασία του.

Το κοινωνικό πείραμα PSA, είναι μέρος μιας  καμπάνιας με ονομασία GUNS WITH HISTORY και έχει ως στόχο να μειώσει την αγορά όπλων και να κάνει τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ πρέπει να σκεφτούν την κίνησή τους πριν από την αγορά.

Σε έναν δρόμο, δημιουργείται μέσα σε μια νύχτα ένα κατάστημα πώλησης όπλων. Οι περαστικοί δεν γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος που είναι στο ταμείο είναι ηθοποιός και ανυποψίαστοι εισέρχονται για να αγοράσουν ένα όπλο.

Στην ερώτηση του ηθοποιού, «Ποια είναι η χρήση για την οποία το θέλετε;» η απάντηση όλων είναι «Για λόγους προστασίας…».

Κάθε όπλο που βρίσκεται μέσα στο κατάστημα φέρει ένα καρτελάκι, με τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες του προϊόντος, την τιμή, αλλά και κάτι επιπλέον: Την ιστορία αυτόυ του όπλου αλλά και το πως χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά.

Όταν οι πελάτες μαθαίνουν για την προηγούμενη χρήση του όπλου φαίνονται να διστάζουν και να αλλάζουν γνώμη για την αγορά:

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s