Έρευνα συνδέει τη νόσο του Alzheimer με την χρήση σκευών αλουμινίου

Το αλουμίνο είναι ένα μέταλλο με το οποίο σε καθημερινή βάση ερχόμαστε σε επαφή. Είναι το βασικό υλικό κατασκευής μαγειρικών σκευών, ενώ υπάρχει σε σε προϊόντα που καταναλώνουμε, όπως είναι το αλεύρι, οι βανίλιες σε μορφή σκόνης (τις βάζουμε στο κέικ), αλλά ακόμη και στο νερό της βρύσης. Παράλληλα, τα τρόφιμα που αναγράφουν στα συστατικά τους ενδείξεις όπως E523 E541, E545, E554, E555, E556 περιλαμβάνουν και αυτές ενώσεις αλουμινίου.

Μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις επιδράσεις του αλουμινίου στον οργανισμό, αποδεικνύουν ότι το μέταλλο αυτό μπορεί να ευθύνεται για την πρόκληση: αυτισμού στα μικρά παιδιά(κυρίως όταν το νερό που καταναλώνουν περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα αλουμινίου), παθήσεων του ήπατος, αλλά και νευρολογικών παθήσεων όπως είναι το Alzheimer.

Το αλουμίνιο επιδρά αρνητικά επειδή στερεί από τον ανθρώπινο οργανισμό άλλες σημαντικές ουσίες που χρειάζεται, όπως είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο. Το μέταλλο περνά στον οργανισμό από τροφές αλλά και από το νερό και «ταξιδεύει» μέσω του αίματος σε όλο το σώμα όπως επίσης και στον εγκέφαλο.

Σε αυτήν την «διαδρομή» και σε μακροχρόνια βάση, φθείρει νευρώνες αλλα και μέρη του φλοιού που είναι ευάλλωτα στην νόσο του Alzheimer ενώ ευθύνεται και για την τοξική βλάβη των κυττάρων.

Παρά την καταστροφική δράση του μετάλλου οι επιδράσεις του είναι εφικτό να παύσουν με δύο τρόπους:

  • Μέσω της διατροφής:Τα κρεμύδια, το σκόρδο, τα καρότα αλλά και το πράσινο τσάι αποβάλλουν αποτελεσματικά το αλουμίνιο από τον οργανισμό και αναδομούν τους ιστούς των ευάλλωτων νευρώνων.
  • Με την αγορά σκευών aluminum free.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s