Το ομοφοβικό πείραμα: ´Οταν η προκατάληψη «σβήνει» με μία αγκαλιά!

Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μία απελευθερωμένη κοινωνία, η ομοφοβία εξακολουθεί να υφίσταται και να ριζώνει ως προκατάληψη στις αντιλήψεις πολλών ανθρώπων.

Το ακόλουθο βίντεο αποτελεί απόδειξη ότι όταν αφήνουμε έναν άνθρωπο να περάσει από «την προσωπική ζώνη οικειότητας» που με τόσο κόπο χτίζουμε χάριν μιας ανούσιας ανασφαλούς άμυνας, η κριτική μας σκέψη εγκαταλείπει τις ταμπέλες και τα κουτάκια και για να αξιολογήσει, λαμβάνει υπόψιν χαρακτηριστικά όπως ο ψυχισμός, η καλοσύνη, τα θετικά συναισθήματα και η τρυφερότητα.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο πείραμα, είναι ομοφοβικοί και καλούνται να αγκαλιάσουν ομοφιλόφιλους ανθρώπους για πρώτη φορά στην ζωή τους. Τα λίγα λεπτά συζήτησης που αφιερώνονται από την κάθε δυάδα για λόγους γνωριμίας, αρκούν ώστε να κατανοηθεί κάτι πολύ βασικό:

Οι διαφορετικές επιλογές που έχουν οι άνθρωποι συγκριτικά με μας και τον κοινωνικό περίγυρο μας, δεν αποτελουν σε καμία περίπτωση λόγο περιθωριοποίησης τους!

Τα θετικά συναισθήματα που χαρίζει μία αγκαλιά είναι υπέρ αρκετά για κατεβούν οι ταμπέλες και να σβήσουν οι ανούσιες φοβίες για τους ανθρώπους με άλλη σεξουαλική ταυτότητα από την δική μας!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s