Το έλαιο καρύδας, είναι καλύτερο για την στοματική υγιεινή σε σχέση με την οδοντόπαστα!

Η οδοντόπαστα είναι ένα από τα προϊόντα για τα οποία ξοδεύουμε πολλά χρήματα κάθε χρόνο αφού την χρησιμοποιούμε κάθε μέρα για να διατηρήσουμε την στοματική μας υγιεινή.

Σύμφωνα με μια νέα ενδιαφέρουσα έρευνα, όσα κι αν υπόσχεται η οδοντόκρεμά σας, το έλαιο καρύδας τα πετυχαίνει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό αφού όπως αποδεικνύεται προσφέρει ακόμη πιο αποτελεσματική αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή δράση, ενώ η σύσταση του ανακόπτει την οδοντική φθορά που επέρχεται με τον χρόνο, ή όταν ακολουθούμε κακιές συνήθιες όπως είναι το κάπνισμα.

Οι ολιγόλεπτες γαργάρες με έλαιο καρύδας προσφέρουν ακόμη καλύτερη προστασία σε σχέση με το βούρτσισμα των δοντιών και την χρήση οδοντόκρεμας.

Η διαπίστωση αυτή έγινε από μια ομάδα Ιρλανδών επιστημόνων του  Athlone Institute of Technology, οι οποίοι μελετώντας τις επιδράσεις που έχει το έλαιο καρύδας κατά την διαδικασία της πέψης εντός της στοματικής κοιλότητας σε βασικές ομάδες βακτηριδίων, ανακάλυψαν ότι το έλαιο καρύδας καταστρέφει τον μύκητα  candida albicans, ο οποίος προκαλεί βασικές φθορές στα δόντια.

Για όσους θέλουν να αποφύγουν τις επιδράσεις των χημικών ουσιών που περιλαμβάνουν τα συσκευασμένα προϊόντα όπως είναι η οδοντόπαστα, το έλαιο καρύδας, είναι η βασική εναλλακτική!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s