Το big bang αμφισβητείται…

Για πολλά χρόνια η γενική παραδοχή ήθελε το σύμπαν να ξεκινά με μια μεγάλη έκρηξη η οποία έδωσε υπόσταση στην ύλη, στον χώρο και στον χρόνο αλλα και σε όλες τις έννοιες που γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με μια νέα κοσμολογική θεωρία την οποία υποστηρίζει μια ομάδα επιστημόνων, το σύμπαν υπήρχε ανέκαθεν και δεν προέκυψε εξαιτίας κάποιου γεγονότος, όπως είναι για παράδειγμα το big bang.

Οι ερευνητές που υποστηρίζουν την άποψη αυτή αποδέχονται την «θεωρία των κρυφών μεταβλητών», η οποία συναντάται στο πεδίο της κβαντικής μηχανικής, γνωστή ως «Κβαντομηχανική Bohm»

Γιατί οι μεταβλητές αυτές είναι κρυφές;

Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία υπάρχουν μεταβλητές των οποίων η επίδραση είναι υπαρκτή στον χώρο και στον χρόνο και οδηγούν και στην δημιουργίων των υπό μέτρηση φυσικών μεταβλητών που χρησιμοποιούμε σήμερα, αλλά δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την τιμή τους.

Η θεωρία αυτή ερμηνεύει την συμπεριφορά των υποατομικών σωματιδίων.

Ανάμεσα στους επιστήμονες που δημοσίευσαν την έρευνα, είναι και ο  θεωρητικός φυσικός Σάουργια Ντας, του πανεπιστημίου του Καναδά Λέθμπριτζ, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σύμπαν είναι άπειρο ηλιακά.

Αυτή η άποψη δίνει επίσης απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν: τον υπολογισμό της τροχιάς ενός σωματιδίου, αλλά και από τι αποτελείται τελικά η σκοτεινή ύλη!

Με αυτή την έρευνα να κλονίζει τα όσο μέχρι στιγμής υπολογίζαμε, δύο πράγματα μπορούμε να περιμένουμε: την έναρξη επιστημονικών διαφωνιών αλλά και την γνώμη της αυθεντίας σε θέματα κοσμολογίας Στίβεν Χόκινγκ!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s