2 Γερμανοί δίνουν τα χρήματα που τους αναλογούν για το κατοχικό δάνειο

Ένα από τα θέματα που συζητούνται ευρέως το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αυτό που αφορά το κατοχικό δάνειο που έλαβε η Γερμανία από την Ελλάδα, ύψους 11 δισ, ευρώ, ποσό το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ και σήμερα ανέρχεται με τους τόκους στα 70 δισ. ευρώ.

Το ζήτημα αυτό έθεσε και στην συζήτησή του ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι Γερμανοί Ludwig Zacaro και Nina Lahge, αποφάσισαν να προβούν σε μία συμβολική κίνηση υποστήριξης της Ελλάδας και κατέβαλλαν ο καθένας τους το ποσό που αναλογεί σήμερα σε κάθε γερμανό πολίτη για την αποπληρωμή του χρέους, δηλαδή 875 ευρώ έκαστος.

Το ανδρόγυνο απευθύνθηκε στον δήμαρχο του Ναυπλίου για την καταβολή του ποσού αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι δεν μπορεί ο δήμος να δεχθεί τα χρήματα αυτά για τον συγκεκριμένο σκοπό και τους πρότεινε να τα δώσουν για κάποιον άλλο σκοπό κοινωνικού χαρακτήρα. Έτσι το ζευγάρι έπραξε ανάλογα.

Οι Ludwig και Lahge δηλώνουν ότι πρέπει επιτέλους να πάψει το φαινόμενο κατά το οποίο οι σχέσεις ανάμεσα στον λαό της Γερμανίας και τον λαό της Ελλάδας ρυθμίζονται από τις αναρτήσεις των ειδησεογραφικών δελτίων και τις διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών.

Διαφωνούν με τα ανθελληνικά δημοσιεύματα της εφημερίδα Buid και συμπληρώνουν ότι προτεραιότητα των ανθρώπων θα έπρεπε να είναι η συλλογική προσπάθεια και η συνεργασία και να επέλθει συνολική ευημερία.

Η εμπνευσμένη αυτή κίνηση προέρχεται από δύο ανθρώπους που η οικονομική τους δυνατότητα είναι περιορισμένη, αφού ο Ludwig έχει συνταξιοδοτηθεί και η σύζυγός του εργάζεται ακόμη αρκετές ώρες την εβδομάδα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s