Το φλερτ γίνεται όλο και πιο σπάνιο…. True or false?

Οι σχέσεις με τον αντίθετο φύλο, ξεκινούν σιγα σιγά από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας.Στο νηπιαγωγίο ο μικρός Κωστάκης σου τραβούσε τα μαλλιά για να τραβήξει την προσοχή σου,στο γυμνάσιο σου έκανε ένα σωρό αρνητικά σχόλια μέχρι τελικά να σου κάνει επιθετικό πέσιμο σε κάποιο πάρτι, στο Λύκειο καταλάβαινες ότι σου την πέφτει με το που σου ζητούσε να πάτε δύο σας για καφέ και στα χρόνια του Πανεπιστημίου σε είχε από κοντά για σημειώσεις, εργασίες, μαζώξεις σε φοιτητόσπιτα μέχρι που πιο ώριμος τελικά, έκανε δειλά και διστακτικά την πρώτη κίνηση….

Αν και καμία από αυτές τις περιστάσεις δεν είναι κοντά στην εικόνα του πρίγκιπα με το άσπρο άλογο, για σένα ήταν βασικές και απτές ενδείξεις ενδιαφέροντος…. Στοιχεία που με την πάροδο του χρόνου εκλείπουν, και όσο διανύεις το πρώτο ενήλικο κομμάτι της ζωής σου νιώθεις να τα νοσταλγείς ακόμη κι αν η σημερινή ωριμότητα σου μπορεί και να τα απέριπτε….

Αυτό που κυρίως προβληματίζει, είναι το γεγονός ότι το φλερτ, φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σπάνιο κατά τις εξόδους σου. Μήπως φταίει ο φόβος της απόρριψης από το αντίθετο φύλο; Μήπως τυχαίνει να είναι όσοι βρίσκονται στον χώρο δεσμευμένοι; Η μήπως το glow σου έχει αρχίσει να θαμπώνει;

Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά τα ερωτήματα αποτελούν συνέπεια μίας πολύ λογικής συλλογιστικής πορείας, οι ειδικοί και πιο συγκεκριμένα οι κοινωνιολόγοι, απαντούν αρνητικά σε όλα αυτά.

Αν και το glow σου δεν έχεις θαμπώσει κατά κάποιο τρόπο εσύ είσαι η υπαίτια χωρίς να το καταλαβάνεις….

Σύμφωνα με τους Barbara και Allan Pease, τους συγγραφείς του διεθνούς best seller «Το απόλυτο βιβλίο για την γλώσσα του σώματος», η κινησιολογία σου, είναι ο βασικός λόγος που οι άλλοι σε θεωρούν απροσέγγιστη.

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζεις, είναι ότι μεγαλώνοντας, όχι μόνο εμείς αλλά και οι άνδρες γίνονται πιο εκλεκτικοί με τις συντρόφους τους ακόμη και όταν πρόκειται να περάσουν μονάχα μία βραδιά μαζί τους.

Μονάχα ένα 25% του ανδρικού πληθυσμού θα επιχειρήσει να μιλήσει σε μία γυναίκα χωρίς πρώτα να έχει διαπιστώσει ότι είναι διαθέσιμη για κουβέντα, κι αυτό απλά για να ικανοποιήσει τον ανδρικό του εγωϊσμό και όχι απαραίτητα γιατί έλκεται από την γυναικεία παρουσία που βρίσκεται λίγα μέτρα δίπλα του.

Αυτό σημάνει οτί αν εσύ κάθεσαι σταυροπόδι, καμπουριάζεις, κλείνεις τα χέρια σου, έχεις πλάτη στους ανθρώπους που υπάρχουν στο μέρος στο οποίο βρίσκεσαι, δεν χαμογελάς και κάθεσαι συνεχώς σοβαρή και κοιτάς μονίμως κάτω, δεν θα έρθει κανείς να σου μιλήσει γιατί απλά ο οποισδηποτε έχεις απεναντί σου, κάνει μία γρήγορη διεργασία (χωρίς καν να το κάνει σκόπιμα αλλά υποσυνείδητα)και αντιλαμβάνεται ότι είσαι μη διαθέσιμη. Αποτέλεσμα; Θα απευθυνθεί για κουβέντα σε μία πιο εύθυμη και χαρούμενη παρουσία.

Οι μελέτες που διενεργήθηκαν και αφορούν τις σχέσεις και την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο φύλα, αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες έχουν πάντα την πρώτη κίνηση στο φλερτ στο 90% των περιπτώσεων. Το αποτέλεσμα αυτό δεν αφορά μία άμεση κίνηση ή την πρωτοβουλία για κουβέντα, αλλά έμμεσες κινήσεις που υποδηλώνουν φιλική διάθεση και όρεξη για «παιχνίδι».

Σύμφωνα με τους ερευνητες, αυτές οι κινήσεις που μαρτυρούν την διαθεσιμότητα των γυναικών και δίνουν το πράσινο φως, είναι: το διακριτικό άγγιγμα των μαλλίων, η στροφή του σώματος, του άνω ή του κάτω άκρου προς την κατεύθυνση του ατόμου που προξενεί το ενδιαφέρον, ορθή στάση του σώματος, διακριτικό κοίταγμα, χαμόγελο, ίσια στάση του σώματος(meaning, αυτοπεποίθηση), άγγιγμα του κορμού, το τίναγμα των μαλλιών προς τα πίσω, οι άτονοι καρποί που τείνουν να κατευθύνονται προς τα κάτω αλλά και η κλίση της λεκάνης.

Όλα αυτά, δεν είναι «σήματα» που κάποιος δημιούργησε επειδή αποκωδικοποίησε «τα θέλω» των ανδρών αλλά υπάρχουν στο αμίλητο κώδικα επικοινωνίας, από τότε που ο άνθρωπος βρισκόταν στην σπηλιά! Απλά τότε, δεν υπήρχε κάποιος με την διάθεση και την το ενδιαφέρον να τα αναγνωρίσει και να διακρίνει ώστε να τα εκθέσει.

Επίσης, αυτές τι κινήσεις, τις κάνεις λιγότερο ή περισσότερο ασυναίσθητα, όταν βρίσκεται στον χώρο κάποιος που σου αρέσει….

Τέλος θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αν στέλνεις τα σήματα αλλά δεν «τσιμπάει» δεν φταίει απαραίτητα το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται αλλά το ότι δεν τα έχει παρατηρήσει ακόμη….

Οι γυναίκες παρατηρούν πολλά περισσότερα σε σχέση με τους άνδρες ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάτι συγκεκριμένο αφού έχουν γραμμική όραση, σε αντίθεση με τους άνδρες, που έχουν περιφερειακή όραση και για να εστιάσουν χρειάζονται παραπάνω χρόνο, πόσο μάλλον για να αντιληφθούν ένα «σήμα»….

Για να κλείσουμε λοιπόν, το φλερτ δεν γίνεται σπανιότερο… Απλά εσύ «μαζεύεσαι» επειδή μεγαλώνεις, ή επειδή νιώθεις άβολα, οπότε προσέχεις πολύ περισσότερο τις κινήσεις σου και κινείσαι λιγότερο σε σχέση με τα σχολικά ή τα εφηβικά σου χρόνια που ήσουν πιο ρέμπελη….

Αν λοιπόν αυτό θέλεις να αλλάξει, μίλα με τον εαυτό σου, μπούσταρε λίγο την αυτοπεποίθησή σου και κινήσου πιο άνετα μέσα στο χώρο… Κι αν δεις κάποιον που σου αρέσει, κάνε σκόπιμα δύο τρεις κινήσεις που δίνουν το σινιάλο! Άλλωστε οι κοινωνιολόγοι δηλώνουν ότι η συνολική εντύπωση ενός μηνύματος είναι περίπου 7% λεκτική, 38% φωνητική(ένταση, τόνος της φωνής) και 55% κινησιολογική, ενώ στην κατά μέτωπο συζήτηση το 65% της συνομιλίας, γίνεται με μη λεκτικό τρόπο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s