Πως μία διαφήμιση είπε όχι στην ενδοσχολική βία με χιούμορ!

Το σχολείο είναι ο πρώτος τόπος ευρείας κοινωνικοποίησης και συνιστά το περιβάλλον που επηρεάζει άμεσα την διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου.

Στο χρονικό διάστημα απο τα 7 έτη μέχρι τα 18, κάθε παιδί πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού έστω και μία φορά στην ζωή του, κάτι που τις περισσότερες φορές δεν αντιμετωπίζεται, είτε γιατί το θύμα φοβάται να μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους και τους δασκάλους του, είτε γιατί θεωρεί ότι πρέπει να βρει μόνο του τρόπο να χειριστεί την κατάσταση, ή ακόμη γιατί η βία από τους συμμαθητές δεν θεωρείται σημαντική από το σχολικό περιβάλλον ή την οικογένεια.

Την τελευταία εικοσαετία, η ενδοσχολική βία ή αλλιώς bullying, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια ενώ η διαδεδομένη χρήση κινητών τηλεφώνων, έχει οδηγήσει στο cyber bullying, δηλαδή στον διασυρμό και στον εκφοβισμό του θύματος μέσω Διαδικτύου.

Παρά το γεγονός ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την καταπολέμηση του προβλήματος, το κάλεσμα για την παύση της βίαιης συμπεριφοράς δυστυχώς δεν φτάνει στα αυτιά των μαθητών.

Αναγνωρίζοντας την έλλειψη επιτυχίας στο συγκεκριμένο ζήτημα, το 2014 η VH1 αποφάσισε να χειριστεί την κατάσταση χιουμοριστικά, με στόχο να τραβήξει την προσοχή των «ταραξιών»! Αντί λοιπόν να προσπαθήσει να δημιουργήσει ενοχές, η διαφήμιση φρόντισε να ενημερώσει τους bullies ότι η βίαιη συμπεριφορά τους θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην μελλοντική τους ζωή!

Χρησιμοποιώντας κλασικές σκηνές bullying υπό την υπόκρουση του γνωστού τραγουδιού «I will survive», αλλάζοντας τον στίχο για να ταιριάζει με το θέμα και συνδυάζοντας το χιούμορ με την σοβαρότητα, το συγκεκριμένο μήνυμα για anti-bullying συγκεντρώνει ποικίλες αντιδράσεις!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s