Τα 3 σημάδια του κακού εργοδότη

Όλοι μας έχουμε περάσει από διάφορους χώρους εργασίας κι έχουμε ψάξει για πολλές και διάφορες δουλειές μέχρι να καταλήξουμε σε αυτήν που μας αρέσει. Στην διαρκεια των ετών, πάντοντε ερχόμασταν αντιμέτωποι με περιπτώσεις εργοδοτών όπου δεν μας γέμιζαν και πολύ το μάτι ή φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Ιδού λοιπόν μερικά σημάδια που υποδεικνύουν ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με έναν τέτοιο εργοδότη είναι να σηκώνεσαι και να φεύγεις για να μην ζημιωθείς αργότερα….

1. »Θα εκπαιδευτείς πρώτα και μετά θα κάνουμε την πρόσληψη»

Δεν είναι κάτι νέο και σίγουρα πολλές φορές το έχεις ακούσει οπότε αν πέσεις στην παγίδα είναι ολόδικό σου το λάθος. Πολλοί από τους εργοδότες στους οποίους έχεις πάει ως υποψήφιος αντί να προσλαμβάνουν καινούριο προσωπικό, κρατούν νέους υπαλλήλους για χρονικό διάστημα ενός μήνα συνήθως, χωρός μισθό με την δικαιολογία της εκπαίδευσης. Μόλις περάσει ο μήνας ο υποψήφιος δεν προσλαμβάνεται και η επιχείρηση ρίχνει το βλέμμα αλλού για να βρεί κάποιον άλλον ανίδεο για να εκμεταλλευτεί τον κόπο του.

2. Μπορεί να χρειαστεί να κάτσουμε λίγο παραπάνω κάποιες φορές

Δεν είναι κάποιες φορές είναι μονίμως και είναι η δικαιολογία για να σε κρατούν κάθε μέρα ένα δυωράκι παραπάνω χωρίς να σε πληρώνουν. Όχι γιατί δεν έχουν αλλά γιατί θέλουν το κέρδος τους να είναι πολύ παραπάνω.Απλά αν έχεις προσόντα δεν πρόκειται να στο πουν ευθέως φοβούμενοι μην σε χάσουν από την ομάδα. Θα σου το φέρουν σιγά σιγά και μέσα σε λίγους μήνες που εργάζεσαι για την συγκεκριμένη επωνυμία θα πιάνεις τον εαυτό σου να χτυπά 14ωρα εργασίας για τα οποία θα πληρώνεσαι μόνο τις 8.

3. Εδώ θα κάνεις και πράγματα που δεν αφορούν μόνο το αντικείμενό σου

Μετάφραση: Επειδή δεν έχω/δεν θελω/τσιγκουνεύομαι να προσλάβω εναν δεύτερο υπάλληλο θέλω να κάνεις και πράγματα εκτός των υποχρεώσεών σου αλλά θα σε πληρώνω με χρήματα που αντιστοιχούν στον μισθό ενός ατόμου…. ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ… Οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν δύσκολες χρονικές περιόδους που οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από εργασία για να υποχρεώσουν τους υπαλλήλους τους να αποδεχτούν δυσβάσταχους όρους….

Μην ξεχνάς ότι πάντα προέχει η δική σου αξιοπρέπεια. Είναι προτιμότερο να περιμένεις να βρεις κάτι καλύτερο παρά να εργαστείς σε έναν χώρο όπου θα κερδίζεις λιγότερα χρήματα απ’ όσο αξίζεις και θα αισθάνεσαι κουρασμένος/-η σαν να σου ρουφούν την ενέργεια… Επίσης να ξέρεις ότι σε τέτοιους χώρους εργασίας δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάρεις αύξηση ή να μπορέσεις να βελτιώσεις την επαγγελματική σου θέση…. Ο λόγος; Η βασική επιδίωξη είναι να μένουν όλοι στις θέσεις τους για πολλά χρόνια με τον ίδιο μισθό ακόμη κι αν ανεπίσημα κάνουν πολλά παραπάνω…

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα 3 σημάδια του κακού εργοδότη

  1. Ειδικά το «Μπορεί να χρειαστεί να κάτσουμε λίγο παραπάνω κάποιες φορές» κάτι μου θυμίζει… Επίσης να προσθέσω και «4. Θα πληρωθείς για τις υπερωρίες που θα κάνεις»!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • έχεις απόλυτο δίκιο! Το «θα πληρωθείς για τις υπερωρίες που θα κάνεις» είναι ένα από τα χειρότερα! Κυρίως γιατί κάποτε όλοι έχουμε μπει στην διαδικασία να το κάνουμε περιμένοντας ότι όντως θα πληρωθούμε τα χρήματα… Πράγμα που δεν γίνεται ποτέ….

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s